Куп пријатељства: Сјај Партизанове дјеце!

Хет-трик Арамбашића на старту „Купа пријатељства“! Црно-бели атрактивном игром и преокретом савладали Осијек – 3:1.

Фудбал 04.06.2019 | 13:21
Куп пријатељства: Сјај Партизанове дјеце!
Вицешампион је решио да нападне врх. И одмах свима ставио до знања да га занима трофеј. У премијерној  утакмици „Купа пријатељства 2019“, Партизан је јасно поручио да га занима још бољи пласман него лане, кад је у финалу поклекао против Сарајева тек после извођења једанаестераца. Црно-бели су на Златибору тукли Осијек и показали колкко су мотивисани за највиши могући пласман – 3:1.

Тереном популарне Швајцарије, на српској планинској лепотици, разлио се попут акварела, таленат СаваАрамбашића. Млади нападач из „класе 2001“ био је неухватљив за одбрану хрватског тима и малтене сам се потписао испод тријумфа, постигавши хет-трик. Арамбашић је фино корисито зицере које су му спремили саиграчи (11, 13. и 25. минут), био увек бар за корак испред ривала, које је „ломио“ било брзином, било позиционирањем или скоком, показавши да би у перспективи за њега могло да буде места и у првом тиму. Уосталом, исто је годиште као Страхиња Павловић, који је на прагу преласка у Јувентус, а како је опредељење Сава Милошевића да шансу добијају млади можда баш овај турнир буде препорука тренеру првог тима да га поведе на летње припреме. Ионако је сам Милошевић идејни творац овог турнира који је после неколико година у Бијељини пресељен на Златибор.

Осим погодака Арамбашића, тим тренера Ненада Брновића, некадашњег везисте Парног ваљка, одушевио је публику начином игре. Лопта је дословце клизила тереном, прави ситан вез демонстрирали су Београђани, створили и довољно шанси да убедљивије славе, показали психолошку стабилност, јер су успели да се врате после раног заостатка (гол Пудића у трећем минуту), а реакцијама у одбрани, све док се није повредио и напустио терен пет минута пре краја, пленио је капитен Бојан Балаж, за ког је недавно интересовање показао Олимпијакос. Осим њих, запажене партије пружили су Рашковић и Станојловић, па црно-бели имају сјајну стартну позицију за наставак такмичења.

Наредни меч на турниру, у оквиру Групе Д, Партизан игра у среду, против тузланске Слободе, а у току данашњег дана играју се још мечеви Војводина – Будућност, Црвена зезда – Марибор и Динамо Загреб – Вардар.

По две првопласиране екипе из сваке групе ће изборити пласман у четвртфинале.

ПАРТИЗАН – ОСИЈЕК 3:1 (3:1)

Партизан: Радмановић, Ћорковић, Момчиловић, Балаж, Цветојевић, Станојловић, Ђорђевић, Рашковић, Вујановић, Бонџић, Арамбашић. Играли су још: Кашић, Ђурковић, Чубра, Шимун, Чолић, Пејовић, Тејић, Гајић.

Осијек: Дубровић, Кећ, Вукнић, Л. Баришић, Меглић, Богнар, Вуксан, Пудић, Виноградац, Кузмински, Купрешак. Играли су још: Андрошевић, Л. Авдили, Јошчак, Андроникоу, Пршља, М. Јанушић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар