Kup prijateljstva: Sjaj Partizanove djece!

Het-trik Arambašića na startu „Kupa prijateljstva“! Crno-beli atraktivnom igrom i preokretom savladali Osijek – 3:1.

Fudbal 04.06.2019 | 13:21
Kup prijateljstva: Sjaj Partizanove djece!
Vicešampion je rešio da napadne vrh. I odmah svima stavio do znanja da ga zanima trofej. U premijernoj  utakmici „Kupa prijateljstva 2019“, Partizan je jasno poručio da ga zanima još bolji plasman nego lane, kad je u finalu poklekao protiv Sarajeva tek posle izvođenja jedanaesteraca. Crno-beli su na Zlatiboru tukli Osijek i pokazali kolkko su motivisani za najviši mogući plasman – 3:1.

Terenom popularne Švajcarije, na srpskoj planinskoj lepotici, razlio se poput akvarela, talenat SavaArambašića. Mladi napadač iz „klase 2001“ bio je neuhvatljiv za odbranu hrvatskog tima i maltene sam se potpisao ispod trijumfa, postigavši het-trik. Arambašić je fino korisito zicere koje su mu spremili saigrači (11, 13. i 25. minut), bio uvek bar za korak ispred rivala, koje je „lomio“ bilo brzinom, bilo pozicioniranjem ili skokom, pokazavši da bi u perspektivi za njega moglo da bude mesta i u prvom timu. Uostalom, isto je godište kao Strahinja Pavlović, koji je na pragu prelaska u Juventus, a kako je opredeljenje Sava Miloševića da šansu dobijaju mladi možda baš ovaj turnir bude preporuka treneru prvog tima da ga povede na letnje pripreme. Ionako je sam Milošević idejni tvorac ovog turnira koji je posle nekoliko godina u Bijeljini preseljen na Zlatibor.

Osim pogodaka Arambašića, tim trenera Nenada Brnovića, nekadašnjeg veziste Parnog valjka, oduševio je publiku načinom igre. Lopta je doslovce klizila terenom, pravi sitan vez demonstrirali su Beograđani, stvorili i dovoljno šansi da ubedljivije slave, pokazali psihološku stabilnost, jer su uspeli da se vrate posle ranog zaostatka (gol Pudića u trećem minutu), a reakcijama u odbrani, sve dok se nije povredio i napustio teren pet minuta pre kraja, plenio je kapiten Bojan Balaž, za kog je nedavno interesovanje pokazao Olimpijakos. Osim njih, zapažene partije pružili su Rašković i Stanojlović, pa crno-beli imaju sjajnu startnu poziciju za nastavak takmičenja.

Naredni meč na turniru, u okviru Grupe D, Partizan igra u sredu, protiv tuzlanske Slobode, a u toku današnjeg dana igraju se još mečevi Vojvodina – Budućnost, Crvena zezda – Maribor i Dinamo Zagreb – Vardar.

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u četvrtfinale.

PARTIZAN – OSIJEK 3:1 (3:1)

Partizan: Radmanović, Ćorković, Momčilović, Balaž, Cvetojević, Stanojlović, Đorđević, Rašković, Vujanović, Bondžić, Arambašić. Igrali su još: Kašić, Đurković, Čubra, Šimun, Čolić, Pejović, Tejić, Gajić.

Osijek: Dubrović, Keć, Vuknić, L. Barišić, Meglić, Bognar, Vuksan, Pudić, Vinogradac, Kuzminski, Kuprešak. Igrali su još: Androšević, L. Avdili, Joščak, Andronikou, Pršlja, M. Janušić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar