Клопов интервју Билду...

Нећемо појачања од 100. 000. 00 евра, још смо гладни, тек се развијамо! Тренер Ливерпула опширно после освајања Лиге шампиона. . .

Фудбал 04.06.2019 | 17:47
Клопов интервју Билду...
Није крај, него нови почетак. Иако је добацио највише у каријери, коначно подигао пехар Лиге шампиона, Јирген Клоп се не задовољава и у данима кад Ливерпул слави шесту титулу првака Европе објавио је да му је идеја да исти овај успех понови.

А да приде на Енфилд донесе и пехар Премијер лиге, чекан три деценије.

Немачки стручњак је до суботе вече могао да се похвали „само“ трофејима освојеним у Немачкој, на клупи Борусије, да би против Тотенхема напокон скинуо са себе клетву човека који губи важне утакмице, финала.

„Одбијам да правим поређења, јер сам освајао трофеје и у Дортмуну, али овај последњи доноси већи профит.  И друге бенефите. Више се неће потезати аргументи да морамо нешто да освојимо, јер смо – освојили. Наслушао сам се тога у данима уочи финала. И сад смо коначно успели“, задовољно делује 51-годишњи стручњак у интервјуу Билду.

Првом већем откако је у суботу савладао Тотенхем, па новинар немачког листа освајање Лиге шампиона пореди са успоном на Монт Еверест.

„Лепо речено. Ако хоћете да поредите, онда да вас подсетим да је реванш са Барселоном значио пењање на планину високу 8.000 метара. То вам говори какав смо успех остварили“.

Ливерпул је на европску титулу чекао 14 лета, на енглеску чека 29 година и зато се многи питају да ли суботња ноћ на „Ванди“ почетак стварања новог поретка.

„Ово што смо урадили не значи да ћемо почети да доминирамо светским фудбалом. Други клубови не спавају. Мада, исто тако знамо да имамо екипу која није до краја развила потенцијал, тек је направила први велики искорак. Нећемо увек бити у прилици да освајамо пехаре, међутим, најважније је да је моја екипа и даље гладна и да напредује, развија се...“

После изгубљена три европска финала, два са Ливепрулом и једног са Борусијом, Клоп је пуцао од жеље да докаже како и он може на врх.

„Причати како вам је потребан посебан мотив за освајање Лиге шампиона је глупост. То вам је као Тур де Франс. Победник облачи жуту мајицу, али конкуренција никад не спава“.

Можда ће баш конкуренција, поготово из Шпаније, покушати да доведе неке од главних играча Ливерпула, Салаха, Манеа, Ван Дајка, јер су пре свих Барселона, па и Реал, знали у прошлости да купују на Енфилду. Но, беху то нека друга времена.

„Знате како, нико од поменутих фудбалера се није опростио од мене после Мадрида. Играчи знају зда играју за врхунски куб, тако да нисам нимало тзабринут да ће нас напустити“.

Напротив, реалнијом се чини варијанта да врунски играчи сад хрле ка Ливерпулу, па је можда лакше остваритии неке од жеља, као што су Матјис Де Лихт или Хамес Родригез.

„Упркос титули првака Европе, и даље смо клуб који плаћа своје рачуне. Не мислим да су нам потребне инвестиције од преко 100.000.000 евра. Имамо млад, талентован тим који је далеко од тога да је завршио развојни пут. Наша полазна основа је сјајна“.

Баш као што је сјајна била парада у лучком граду, где је у недељу више од пола милиона људи дочекало новог првака Европе.

„Иако смо се кратко задржали у Мадриду после утакмице, а спавали само два сата, једва сам чекао да изађемо на улице Ливерпула. А оно што сам на њима видео далеко је премашило моја очекивања. Искрено вам кажем, била је лудница у граду. Емоција су ме у потпуности савладале. Ових дана сам у процесу да све фотографије и видео снимке сачувам на рачунару, да се не заборави. Најежим се кад се сетим шта смо доживели у недељу“.

Навијачи га доживљавају као спасиоца...

„Не, ја сам само део групе. Наравно да упијам љубав коју ка мени шаљу навијачи, а најсрећнији сам кад сам у прилици да људима узвратим тако што ћу, заједно са тимом, дати све од себе“, завршио је Јирген Клопинтервју за Билд.

ЗА ПЕТ ГОДИНА У БАЈЕРНУ?

И пре него што је постао првак Европе, Клоп је добио јавну похвалу почасног председника Бајерна, Франца Бекенбауера, који је рекао да би једног дана волео да Јирген тренира Баварце

„У добрим осам односима са Францом, свиђа се и њему како радим, али везан сам вишегодишњим уговором за Црвене. Мада у овом часу и Бајерн и Борусија имају сјане тренере, нико не зна шта може да се деси за пет гиодина. Можда ће Баварци, на пример, тражити неког стручњака потпуно другачијег стила“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар