Klopov intervju Bildu...

Nećemo pojačanja od 100. 000. 00 evra, još smo gladni, tek se razvijamo! Trener Liverpula opširno posle osvajanja Lige šampiona. . .

Fudbal 04.06.2019 | 17:47
Klopov intervju Bildu...
Nije kraj, nego novi početak. Iako je dobacio najviše u karijeri, konačno podigao pehar Lige šampiona, Jirgen Klop se ne zadovoljava i u danima kad Liverpul slavi šestu titulu prvaka Evrope objavio je da mu je ideja da isti ovaj uspeh ponovi.

A da pride na Enfild donese i pehar Premijer lige, čekan tri decenije.

Nemački stručnjak je do subote veče mogao da se pohvali „samo“ trofejima osvojenim u Nemačkoj, na klupi Borusije, da bi protiv Totenhema napokon skinuo sa sebe kletvu čoveka koji gubi važne utakmice, finala.

„Odbijam da pravim poređenja, jer sam osvajao trofeje i u Dortmunu, ali ovaj poslednji donosi veći profit.  I druge benefite. Više se neće potezati argumenti da moramo nešto da osvojimo, jer smo – osvojili. Naslušao sam se toga u danima uoči finala. I sad smo konačno uspeli“, zadovoljno deluje 51-godišnji stručnjak u intervjuu Bildu.

Prvom većem otkako je u subotu savladao Totenhem, pa novinar nemačkog lista osvajanje Lige šampiona poredi sa usponom na Mont Everest.

„Lepo rečeno. Ako hoćete da poredite, onda da vas podsetim da je revanš sa Barselonom značio penjanje na planinu visoku 8.000 metara. To vam govori kakav smo uspeh ostvarili“.

Liverpul je na evropsku titulu čekao 14 leta, na englesku čeka 29 godina i zato se mnogi pitaju da li subotnja noć na „Vandi“ početak stvaranja novog poretka.

„Ovo što smo uradili ne znači da ćemo početi da dominiramo svetskim fudbalom. Drugi klubovi ne spavaju. Mada, isto tako znamo da imamo ekipu koja nije do kraja razvila potencijal, tek je napravila prvi veliki iskorak. Nećemo uvek biti u prilici da osvajamo pehare, međutim, najvažnije je da je moja ekipa i dalje gladna i da napreduje, razvija se...“

Posle izgubljena tri evropska finala, dva sa Liveprulom i jednog sa Borusijom, Klop je pucao od želje da dokaže kako i on može na vrh.

„Pričati kako vam je potreban poseban motiv za osvajanje Lige šampiona je glupost. To vam je kao Tur de Frans. Pobednik oblači žutu majicu, ali konkurencija nikad ne spava“.

Možda će baš konkurencija, pogotovo iz Španije, pokušati da dovede neke od glavnih igrača Liverpula, Salaha, Manea, Van Dajka, jer su pre svih Barselona, pa i Real, znali u prošlosti da kupuju na Enfildu. No, behu to neka druga vremena.

„Znate kako, niko od pomenutih fudbalera se nije oprostio od mene posle Madrida. Igrači znaju zda igraju za vrhunski kub, tako da nisam nimalo tzabrinut da će nas napustiti“.

Naprotiv, realnijom se čini varijanta da vrunski igrači sad hrle ka Liverpulu, pa je možda lakše ostvaritii neke od želja, kao što su Matjis De Liht ili Hames Rodrigez.

„Uprkos tituli prvaka Evrope, i dalje smo klub koji plaća svoje račune. Ne mislim da su nam potrebne investicije od preko 100.000.000 evra. Imamo mlad, talentovan tim koji je daleko od toga da je završio razvojni put. Naša polazna osnova je sjajna“.

Baš kao što je sjajna bila parada u lučkom gradu, gde je u nedelju više od pola miliona ljudi dočekalo novog prvaka Evrope.

„Iako smo se kratko zadržali u Madridu posle utakmice, a spavali samo dva sata, jedva sam čekao da izađemo na ulice Liverpula. A ono što sam na njima video daleko je premašilo moja očekivanja. Iskreno vam kažem, bila je ludnica u gradu. Emocija su me u potpunosti savladale. Ovih dana sam u procesu da sve fotografije i video snimke sačuvam na računaru, da se ne zaboravi. Naježim se kad se setim šta smo doživeli u nedelju“.

Navijači ga doživljavaju kao spasioca...

„Ne, ja sam samo deo grupe. Naravno da upijam ljubav koju ka meni šalju navijači, a najsrećniji sam kad sam u prilici da ljudima uzvratim tako što ću, zajedno sa timom, dati sve od sebe“, završio je Jirgen Klopintervju za Bild.

ZA PET GODINA U BAJERNU?

I pre nego što je postao prvak Evrope, Klop je dobio javnu pohvalu počasnog predsednika Bajerna, Franca Bekenbauera, koji je rekao da bi jednog dana voleo da Jirgen trenira Bavarce

„U dobrim osam odnosima sa Francom, sviđa se i njemu kako radim, ali vezan sam višegodišnjim ugovorom za Crvene. Mada u ovom času i Bajern i Borusija imaju sjane trenere, niko ne zna šta može da se desi za pet giodina. Možda će Bavarci, na primer, tražiti nekog stručnjaka potpuno drugačijeg stila“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar