РГ: Први прави испит за Роџера!

"Стан тхе ман" нема среће против земљака! Креће четврфинале Ролан Гароса окршајем Швајцараца. . .

Тенис 04.06.2019 | 13:40
РГ: Први прави испит за Роџера!
Два најбоља швајцарска тенисера свих времена отвориће четвртфиналну клапу овогодишњег издања Ролан Гароса. Роџер Федерер у досадашњем делу турнира није имао озбиљнијег противника, па га против Стана Вавринке очекује први прави испит. Укупно гледано, Роџер има врло добар скор против данашњег противника, али када је реч о шљаци, онда је Вавринка успешнији.

"Стан тхе ман" нема среће против земљака, пошто га је у 25 досадашњих сусрета победио свега три пута. Три године старији Федекс у својој каријери је освојио 101 титулу, док је Стан на бројци 16. Нема дилеме да ће ово да буде фантастичан меч, у којем ће публика моћи да ужива у једноручним бекхендима два мајстора. На путу до финала Роџер је избацио Сонега, Отеа, Руда и Мајера, док је Вавринка избацио Ковалика, Гарина, Димитрова и Циципаса.

Федекс је ове сезоне одлучио да наступи на неколико турнира са земљаном подлогом, а знамо да је у претходне две сезоне у ово доба године одмарао и припремао се за Вимблдон. Његово одсуство претходних сезоне је донекле и оправдано, јер није тајна да Федереру ова подлога најмање одговара, па је и сам признао како на шљаци тешко долази до добрих резултата. Ипак, ове сезоне Швајцарац је наступио у Мадриду и Риму, где није могао даље од четвртфинала. На Мастерсу у Мадриду зауставио га је Тим, док је у Риму предао меч Циципасу. Федерер се тренутно налази на 3. позицији АТП листе, а ове сезоне је успео да освоји две АТП титуле. Прву је изборио у Дубаију, а до 101. трофеја у каријери стигао је на Мастерсу у Мајамију, где је у финалу победио Изнера.

Вавринка је један од непредвидљивијих тенисера на АТП Туру. Доказа за то је много, а један од њих је победа над Циципасом који је пред меч осмине финала био фаворит. Стан је имао доста боље резултате од младог грчког играча, али у последње две сезоне његови резултати нису били ни близу тог нивоа, па се од њега и није очекивао неки претерано добар резултат на Ролан Гаросу. Тренутно се налази на 28. месту АТП листе, а почетком 2014. године био је 3. играч света.

На терен ће данас и Рафаел Надал и Кеи Нишиокори. Ова два тенисера одиграли су укупно 12 мечева, а Рафа је славио у чак њих 10. Надал је у одличној форми, освојио је АТП у Риму, а уколико победи и данас биће му то десета победа заредом. Последњи меч ова два играча одиграла су на земљаној подлози у финалу Монте Карла пре нешто више од годину дана, када је славио Шпанац са 2:0 у сетовима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар