RG: Prvi pravi ispit za Rodžera!

"Stan the man" nema sreće protiv zemljaka! Kreće četvrfinale Rolan Garosa okršajem Švajcaraca. . .

Tenis 04.06.2019 | 13:40
RG: Prvi pravi ispit za Rodžera!
Dva najbolja švajcarska tenisera svih vremena otvoriće četvrtfinalnu klapu ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa. Rodžer Federer u dosadašnjem delu turnira nije imao ozbiljnijeg protivnika, pa ga protiv Stana Vavrinke očekuje prvi pravi ispit. Ukupno gledano, Rodžer ima vrlo dobar skor protiv današnjeg protivnika, ali kada je reč o šljaci, onda je Vavrinka uspešniji.

"Stan the man" nema sreće protiv zemljaka, pošto ga je u 25 dosadašnjih susreta pobedio svega tri puta. Tri godine stariji Fedeks u svojoj karijeri je osvojio 101 titulu, dok je Stan na brojci 16. Nema dileme da će ovo da bude fantastičan meč, u kojem će publika moći da uživa u jednoručnim bekhendima dva majstora. Na putu do finala Rodžer je izbacio Sonega, Otea, Ruda i Majera, dok je Vavrinka izbacio Kovalika, Garina, Dimitrova i Cicipasa.

Fedeks je ove sezone odlučio da nastupi na nekoliko turnira sa zemljanom podlogom, a znamo da je u prethodne dve sezone u ovo doba godine odmarao i pripremao se za Vimbldon. Njegovo odsustvo prethodnih sezone je donekle i opravdano, jer nije tajna da Federeru ova podloga najmanje odgovara, pa je i sam priznao kako na šljaci teško dolazi do dobrih rezultata. Ipak, ove sezone Švajcarac je nastupio u Madridu i Rimu, gde nije mogao dalje od četvrtfinala. Na Mastersu u Madridu zaustavio ga je Tim, dok je u Rimu predao meč Cicipasu. Federer se trenutno nalazi na 3. poziciji ATP liste, a ove sezone je uspeo da osvoji dve ATP titule. Prvu je izborio u Dubaiju, a do 101. trofeja u karijeri stigao je na Mastersu u Majamiju, gde je u finalu pobedio Iznera.

Vavrinka je jedan od nepredvidljivijih tenisera na ATP Turu. Dokaza za to je mnogo, a jedan od njih je pobeda nad Cicipasom koji je pred meč osmine finala bio favorit. Stan je imao dosta bolje rezultate od mladog grčkog igrača, ali u poslednje dve sezone njegovi rezultati nisu bili ni blizu tog nivoa, pa se od njega i nije očekivao neki preterano dobar rezultat na Rolan Garosu. Trenutno se nalazi na 28. mestu ATP liste, a početkom 2014. godine bio je 3. igrač sveta.

Na teren će danas i Rafael Nadal i Kei Nišiokori. Ova dva tenisera odigrali su ukupno 12 mečeva, a Rafa je slavio u čak njih 10. Nadal je u odličnoj formi, osvojio je ATP u Rimu, a ukoliko pobedi i danas biće mu to deseta pobeda zaredom. Poslednji meč ova dva igrača odigrala su na zemljanoj podlozi u finalu Monte Karla pre nešto više od godinu dana, kada je slavio Španac sa 2:0 u setovima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar