Лопетеги се вратио: Са Севиљом напада врх!

Бивши селектор "црвене фурије" и тренер Реал Мадрида потписао трогодишњи уговор са Севиљом.  Званично: Лопетеги на три сезоне.  Да ли је време за озбиљне планове у Севиљи?

Фудбал 04.06.2019 | 15:15
Лопетеги се вратио: Са Севиљом напада врх!
Од када је у октобру смењен са места тренера Реал Мадрида, Ђулен Лопетеги био је без посла. Отказом у "краљевском клубу" завршио је ружну причу из 2018.

Нову професионалну епизоду започиње у Севиљи, од данас и званично!

Лопетеги је због Реала остао без Светског првенства, јер је неколико дана пред почетак Мундијала прихватио понуду "краљевског клуба", а с врха шпанског савеза уследила је муњевита реакција и 52-годишњем тренеру одмах је уручен отказ.

Тај ризик му се дефинитивно није исплатио…

У Шпанији, ипак, нису заборавили на њега, тако да је уследила конкретна понуда Андалузијаца и позитиван одговор Лопетегија. Уговор је потписан на три године.

Нешто је морало да се мења. А кад екипи не иде, кад су резултати испод очекивања, најбезболније је, не увек и најпаметније, ударити на спортски сектор. Те, иако је Пабло Маћин деловао као човек који би могао да осигура Севиљи пласман у Лигу шампиона, отишао је пред крај сезоне, првенство је крају превео ХоакинКапарос у улози ватрогасца, да би данас Андалужани потврдили да им је нови шеф стручног штаба – ЂуленЛопетеги.

Уговор је потписан на три сезоне, а од некадашњег селектора Шпаније очекује се да поправи ситуацију у клубу који је завршио тек на шестом месту у минулој сеозни, па му је задатак да у наредној опет избори пласман у елитни европски куп.

Лопетеги, занимљиво, није био прва опција повратника на директорску функцију, Монћија. Познати трансфер гуру желео је на клупи Еузебија ди Франческа, с којим је сарађивао у Роми, међутим, тек кад је тај план пропао посегао је за резервном варијантом и указао поверење 52-годишњем стратегу, који се враћа у седло, пошто је последњу такмичарску утакмицу водио у октобру прошле године кад је Барселона у Ел Класику петардирала његов Реал Мадрид и потписала му отказ.

Иза Ђулена Лопетегија је успешна каријера кад је реч о млађим репрезентативним катрегоријама, водио је омладинску и младу селекцију Црвене фурије и у оба случаја био првак Европе, да би затим добио шансу у А тиму, међутим.... После врло добро одрађених мундијалских квалификација смењен је два дана пред почетак Првенства света у Русији, откривено је да је потписао уговор са Реал Мадридом, што савез није желео да толерише.

На клупском нивоу водио је још Порто, међутим, без трофеја.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар