Lopetegi se vratio: Sa Seviljom napada vrh!

Bivši selektor "crvene furije" i trener Real Madrida potpisao trogodišnji ugovor sa Seviljom.  Zvanično: Lopetegi na tri sezone.  Da li je vreme za ozbiljne planove u Sevilji?

Fudbal 04.06.2019 | 15:15
Lopetegi se vratio: Sa Seviljom napada vrh!
Od kada je u oktobru smenjen sa mesta trenera Real Madrida, Đulen Lopetegi bio je bez posla. Otkazom u "kraljevskom klubu" završio je ružnu priču iz 2018.

Novu profesionalnu epizodu započinje u Sevilji, od danas i zvanično!

Lopetegi je zbog Reala ostao bez Svetskog prvenstva, jer je nekoliko dana pred početak Mundijala prihvatio ponudu "kraljevskog kluba", a s vrha španskog saveza usledila je munjevita reakcija i 52-godišnjem treneru odmah je uručen otkaz.

Taj rizik mu se definitivno nije isplatio…

U Španiji, ipak, nisu zaboravili na njega, tako da je usledila konkretna ponuda Andaluzijaca i pozitivan odgovor Lopetegija. Ugovor je potpisan na tri godine.

Nešto je moralo da se menja. A kad ekipi ne ide, kad su rezultati ispod očekivanja, najbezbolnije je, ne uvek i najpametnije, udariti na sportski sektor. Te, iako je Pablo Maćin delovao kao čovek koji bi mogao da osigura Sevilji plasman u Ligu šampiona, otišao je pred kraj sezone, prvenstvo je kraju preveo HoakinKaparos u ulozi vatrogasca, da bi danas Andalužani potvrdili da im je novi šef stručnog štaba – ĐulenLopetegi.

Ugovor je potpisan na tri sezone, a od nekadašnjeg selektora Španije očekuje se da popravi situaciju u klubu koji je završio tek na šestom mestu u minuloj seozni, pa mu je zadatak da u narednoj opet izbori plasman u elitni evropski kup.

Lopetegi, zanimljivo, nije bio prva opcija povratnika na direktorsku funkciju, Monćija. Poznati transfer guru želeo je na klupi Euzebija di Frančeska, s kojim je sarađivao u Romi, međutim, tek kad je taj plan propao posegao je za rezervnom varijantom i ukazao poverenje 52-godišnjem strategu, koji se vraća u sedlo, pošto je poslednju takmičarsku utakmicu vodio u oktobru prošle godine kad je Barselona u El Klasiku petardirala njegov Real Madrid i potpisala mu otkaz.

Iza Đulena Lopetegija je uspešna karijera kad je reč o mlađim reprezentativnim katregorijama, vodio je omladinsku i mladu selekciju Crvene furije i u oba slučaja bio prvak Evrope, da bi zatim dobio šansu u A timu, međutim.... Posle vrlo dobro odrađenih mundijalskih kvalifikacija smenjen je dva dana pred početak Prvenstva sveta u Rusiji, otkriveno je da je potpisao ugovor sa Real Madridom, što savez nije želeo da toleriše.

Na klupskom nivou vodio je još Porto, međutim, bez trofeja.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar