Предузете мјере на заштити дјеце

Поводом полицијске акције „Клуб“ и извјештавања јавности о истој у којима се спомињу дјеца и млади који бораве у ЈУ Дом за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ Бања Лука, желимо да информишемо јавност да су од стране руководства и свих стручних служби Дома предузете све неопходне мјере у циљу заштите најбољих интереса дјеце.

Република Српска 04.06.2019 | 12:22
Предузете мјере на заштити дјеце
Ово је наведено у саопштењу у коме с каже да је та установа у континуитету сарађивала са полицијом и све евентуалне сумње на злоупотребу дјеце и младих који бораве у Дому или непримјерене радње према њима одмах су пријављиване и процесуиране у сарадњи са полицијским службеницима, те су предузимане мјере у складу са инструкцијама. 

"Истовремено, предузели смо све неопходне мјере у циљу очувања емоционалне стабилности дјеце и младих, као и превенције развоја друштвено неприлагођених облика понашања, нарочито имајући у виду стресна и трауматична искуства, која су претходила измијештању дјеце из породица поријекла. Обезбијеђене су све потребне мјере и ресурси у циљу њихове здравствене и социјалне заштите", каже се у саопштењу.

Из Дома апелују на медије и медијске професионалце да приликом извјештавања уважавају заштиту права на приватност и достојанство дјеце и младих и имају у виду ризик од додатног трауматизовања, као и потенцијалне стигматизације свих штићеника, који бораве у тој установи.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Озрен

04.06.2019 10:50

Ух, питајте дјецу како им је са тим стручњацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

04.06.2019 13:28

ГДЈЕ СУ БИЛИ И ШТА СУ РАДИЛИ ДОСАД НА ЗАШТИТИ ДЈЕЦЕ У ДОМУ РАДА ВРАЊЕШЕВИЋ. НЕКА СЕ БАР ПОСЛЕ ОВОГ ДОЗОВУ ПАМЕТИ,ПА ВИШЕ БРИГЕ И ПАЖЊЕ О ТОЈ ДЈЕЦИ КОЈА НИЗАШТА НИСУ КРИВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о педофилима

04.06.2019 19:54

Марш у затвор на белегију! Јдна дјеца без родитељског старања шта су дочекала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сх

05.06.2019 02:38

ЗАР ТАКО НИЈЕ БИЛО ПРИЈЕ ДА СЕ НИЈЕ ВОДИЛА БРИГА О ДЈЕЦИ И МЛАДИМ КОЈИ БОРАВЕ ТУ ЈАДНА ДЈЕЦА СОТОНЕ НА ВЈЕЦНУ РОБИЈУ И НАЈСТРОЗИЈУ КАЗНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дб

05.06.2019 02:39

ОВО ЈЕ СТРАСНО ПРОЦИТАТИ ОВО ЈЕ ЗА СВАКУ ОСУДУ

ОДГОВОРИТЕ