Preduzete mjere na zaštiti djece

Povodom policijske akcije „Klub“ i izvještavanja javnosti o istoj u kojima se spominju djeca i mladi koji borave u JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ Banja Luka, želimo da informišemo javnost da su od strane rukovodstva i svih stručnih službi Doma preduzete sve neophodne mjere u cilju zaštite najboljih interesa djece.

Republika Srpska 04.06.2019 | 12:22
Preduzete mjere na zaštiti djece
Ovo je navedeno u saopštenju u kome s kaže da je ta ustanova u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama. 

"Istovremeno, preduzeli smo sve neophodne mjere u cilju očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva, koja su prethodila izmiještanju djece iz porodica porijekla. Obezbijeđene su sve potrebne mjere i resursi u cilju njihove zdravstvene i socijalne zaštite", kaže se u saopštenju.

Iz Doma apeluju na medije i medijske profesionalce da prilikom izvještavanja uvažavaju zaštitu prava na privatnost i dostojanstvo djece i mladih i imaju u vidu rizik od dodatnog traumatizovanja, kao i potencijalne stigmatizacije svih štićenika, koji borave u toj ustanovi.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ozren

04.06.2019 10:50

Uh, pitajte djecu kako im je sa tim stručnjacima.

ODGOVORITE
Name

LUKA

04.06.2019 13:28

GDJE SU BILI I ŠTA SU RADILI DOSAD NA ZAŠTITI DJECE U DOMU RADA VRANJEŠEVIĆ. NEKA SE BAR POSLE OVOG DOZOVU PAMETI,PA VIŠE BRIGE I PAŽNJE O TOJ DJECI KOJA NIZAŠTA NISU KRIVA.

ODGOVORITE
Name

o pedofilima

04.06.2019 19:54

Marš u zatvor na belegiju! Jdna djeca bez roditeljskog staranja šta su dočekala.

ODGOVORITE
Name

Sh

05.06.2019 02:38

ZAR TAKO NIJE BILO PRIJE DA SE NIJE VODILA BRIGA O DJECI I MLADIM KOJI BORAVE TU JADNA DJECA SOTONE NA VJECNU ROBIJU I NAJSTROZIJU KAZNU

ODGOVORITE
Name

Db

05.06.2019 02:39

OVO JE STRASNO PROCITATI OVO JE ZA SVAKU OSUDU

ODGOVORITE