Остаје померање казаљки на сату

Сваки Европљанин који се понадао крају померања казаљки на сату два пута годишње, мораће да остане стрпљив.

Свијет 04.06.2019 | 11:10
Остаје померање казаљки на сату
Наиме, како преноси хрватски портал Индеx.хр, већина земаља чланица ЕУ-а захтевала је додатно време како би се у пракси применило укидање померања казаљки на сату на летње, односно зимско рачунање времена, стоји у документу који је издало румунско председништво ЕУ.

Европски парламент усвојио је одлуку крајем марта ове године да се укине померање казаљки на сату, а земљама чланицама ЕУ је остављено да се до 2021. одлуче да ли желе да задрже летње или зимско рачунање времена.

Међутим, државе чланице остају неусаглашене око бројних питања, а њихово је одобрење потребно како би промена ступила на снагу. Због тога је заказана расправа у ЕП, у четвртак, када се састају европски министри саобраћаја. Ипак, не очекује се да никаква коначна одлука буде донесена.

Румунија, која председава Унијом, упозорила је да је неопходно да се усагласе сви ставови, свих чланица ЕУ како би се спречиле "шароликости временских зона" иосигурало правилно функционисање јединственог тржишта.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

срецко

04.06.2019 10:15

Најбоље рјесење за све и нико неби осјтио промјену је направити вријеме пола сата измедју зимског и летњег времена то би било идеално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

04.06.2019 10:45

Вријеме има свој ток.Људи треба себе да помјерају,ако себи мисле добро.Сат тамо,сат овамо не значи ништа. Померити садашње стање,значи напредак,а не средњи вијек. У памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кога Брига

04.06.2019 19:33

Вријеме је и онако појам у физици, зивот је тај који пролази, свеједно ми је дали је 4 или 5 сати.

ОДГОВОРИТЕ