Ostaje pomeranje kazaljki na satu

Svaki Evropljanin koji se ponadao kraju pomeranja kazaljki na satu dva puta godišnje, moraće da ostane strpljiv.

Svijet 04.06.2019 | 11:10
Ostaje pomeranje kazaljki na satu
Naime, kako prenosi hrvatski portal Index.hr, većina zemalja članica EU-a zahtevala je dodatno vreme kako bi se u praksi primenilo ukidanje pomeranja kazaljki na satu na letnje, odnosno zimsko računanje vremena, stoji u dokumentu koji je izdalo rumunsko predsedništvo EU.

Evropski parlament usvojio je odluku krajem marta ove godine da se ukine pomeranje kazaljki na satu, a zemljama članicama EU je ostavljeno da se do 2021. odluče da li žele da zadrže letnje ili zimsko računanje vremena.

Međutim, države članice ostaju neusaglašene oko brojnih pitanja, a njihovo je odobrenje potrebno kako bi promena stupila na snagu. Zbog toga je zakazana rasprava u EP, u četvrtak, kada se sastaju evropski ministri saobraćaja. Ipak, ne očekuje se da nikakva konačna odluka bude donesena.

Rumunija, koja predsedava Unijom, upozorila je da je neophodno da se usaglase svi stavovi, svih članica EU kako bi se sprečile "šarolikosti vremenskih zona" iosiguralo pravilno funkcionisanje jedinstvenog tržišta.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srecko

04.06.2019 10:15

Najbolje rjesenje za sve i niko nebi osjtio promjenu je napraviti vrijeme pola sata izmedju zimskog i letnjeg vremena to bi bilo idealno.

ODGOVORITE
Name

Grof

04.06.2019 10:45

Vrijeme ima svoj tok.Ljudi treba sebe da pomjeraju,ako sebi misle dobro.Sat tamo,sat ovamo ne znači ništa. Pomeriti sadašnje stanje,znači napredak,a ne srednji vijek. U pamet.

ODGOVORITE
Name

Koga Briga

04.06.2019 19:33

Vrijeme je i onako pojam u fizici, zivot je taj koji prolazi, svejedno mi je dali je 4 ili 5 sati.

ODGOVORITE