ФИФА "испробава" Катар!

Катар ће ове и следеће године бити домаћин Светског првенства за клубове, одлучила је Међународна фудбалска федерација (ФИФА).  Тест за Катар: Светско првенство за клубове! После Марока, Јапана и Уједињених Арапских Емирата, ФИФА Светско првенство за клубове се сели у Катар.

Фудбал 04.06.2019 | 12:15
ФИФА "испробава" Катар!
ФИФА је "изместила" турнир шампиона шест континената из Абу Дабија у Катар, где се 2022. године одржава Мундијал.

Домаћин ће бити катарски Ал Сад, који турнир отвара мечом у плеј-офу против Хенџена из Нове Каледоније, а касније се прикључују Ливерпул као шампион Европе, мексички Монтереј као представник Средње и Северне Америке, Есперанса из Туниса, док се још увек чекају прваци Азије и Јужне Америке.

Нови шампион Европе Ливерпул у децембру ће се у Катару борити за светску круну. Домаћин наредног Светског првенства одређен је да буде и двоструки узастопни домаћин шампионата планете за клубове (2019. и 2020).

Годишњи турнир на којем ће учествовати прваци шест континената, као и један домаћи клуб, бориће се од 11. до 22. децембра за светску титулу. Једино се не зна ко ће представљати Јужну Америку (победник Копа Либертаторес) и Азију.

Европу ће представљати Ливерпул, Африку Есперансе из Туниса, Монтереј из Мексика Средњу и Северну Америку и Хенженспорт из Нове Каладоније Океанију.

Шампион Катара Ал Сад такође ће се борити за светску титулу у друштву континенталних првака.

Ливерпул се последњи пут за светску круну борио 2005, када је у финалу изгубио од Сао Паола. Реал Мадрид је троструки узастопни шампион.

Светско првенство за клубове одржава се од 11. до 22. децембра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар