FIFA "isprobava" Katar!

Katar će ove i sledeće godine biti domaćin Svetskog prvenstva za klubove, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).  Test za Katar: Svetsko prvenstvo za klubove! Posle Maroka, Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove se seli u Katar.

Fudbal 04.06.2019 | 12:15
FIFA "isprobava" Katar!
FIFA je "izmestila" turnir šampiona šest kontinenata iz Abu Dabija u Katar, gde se 2022. godine održava Mundijal.

Domaćin će biti katarski Al Sad, koji turnir otvara mečom u plej-ofu protiv Hendžena iz Nove Kaledonije, a kasnije se priključuju Liverpul kao šampion Evrope, meksički Monterej kao predstavnik Srednje i Severne Amerike, Esperansa iz Tunisa, dok se još uvek čekaju prvaci Azije i Južne Amerike.

Novi šampion Evrope Liverpul u decembru će se u Kataru boriti za svetsku krunu. Domaćin narednog Svetskog prvenstva određen je da bude i dvostruki uzastopni domaćin šampionata planete za klubove (2019. i 2020).

Godišnji turnir na kojem će učestvovati prvaci šest kontinenata, kao i jedan domaći klub, boriće se od 11. do 22. decembra za svetsku titulu. Jedino se ne zna ko će predstavljati Južnu Ameriku (pobednik Kopa Libertatores) i Aziju.

Evropu će predstavljati Liverpul, Afriku Esperanse iz Tunisa, Monterej iz Meksika Srednju i Severnu Ameriku i Henžensport iz Nove Kaladonije Okeaniju.

Šampion Katara Al Sad takođe će se boriti za svetsku titulu u društvu kontinentalnih prvaka.

Liverpul se poslednji put za svetsku krunu borio 2005, kada je u finalu izgubio od Sao Paola. Real Madrid je trostruki uzastopni šampion.

Svetsko prvenstvo za klubove održava se od 11. do 22. decembra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar