Иван Босиљчић је нови Казанова

Познато је да један од наших најбољих глумаца Иван Босиљчић, упоредо са каријером у Србији, успешно ради и у Русији. Иван је добио главну улогу у серијалу о царској Русији. Није се знало о ком је главном лику реч, до сада.

Забава 04.06.2019 | 09:10
Иван Босиљчић је нови Казанова
Познато је да један од наших најбољих глумаца, Иван Босиљчић, већ неколико година, упоредо са каријером у Србији, успешно ради и у Русији, где је остварио квалитетне улоге у многим филмским и телевизијским пројектима.

Међутим, прошле године, Иван је, на изненађење многих, обуставио све позоришне и друге ангажмане у нашој земљи, како би се посветио великом историјском спектаклу, који је у Русији сниман у строгој тајности.

Како су "Новости" недавно извештавале, Иван је добио главну улогу у раскошној телевизијској саги, серијалу о царској Русији у доба чувене царице Катарине Велике. Међутим, није се знало о каквој улози је реч. До сада!

Познати глумац, ексклузивно за "Новости онлине", открива да му је поверена улога чувеног Ђакома Казанове, у телевизијском серијалу “Казанова у Русији”, који ће, судећи по свему, представљати озбиљну прекретницу у његовој каријери на руском тржишту, с обзиром на то да се ради о веома комплексној и захтевној, али врло изазовној улози, јер ће публика, овог пута, упознати потпуно другачијег Казанову од оног како је, током претходних деценија, представљан у светској кинематографији.



Акценат је, овог пута, на љубавној причи која се дешава у позадини реалног историјског догађаја - Казановиног одласка у Русију у својству ватиканског шпијуна, који је имао задатак да се инфилтрира на двор Катарине Велике.

Међутим, човек који је мислио да познаје цео свет, нашао се у земљи која је за њега била потпуно ново и неочекивано искуство и која му је променила живот, готово из корена. Иако сви очекују да су његова љубав и страст биле усмерене ка самој царици, Казанова је, у ствари, био заљубљен у служавку, због које је био спреман да промени свој живот, што ову серију чини још занимљивијом и интригантнијом.

"Када сам погледао њихове претходне филмове, пре свега мислим на невероватно бајковиту 'Лили', било ми је јасно у ком правцу наша прича може ићи. Антон и Илија Чижикови су редитељи специфичног стила и огромне маште. Још када имају продукцијске могућности да остваре све што замисле, онда је сан сваког глумца да буде у њиховом тиму. Изузетно написан сценарио за овај серијал нас води кроз историјски тачне догађаје - Казанова је као ватикански шпијун био послат у Русију на двор чувене Катарине Велике.

У тим околностима, сценаристи су измаштали један љубавни сусрет који ће Казанову учинити новим човеком. Иако је позната његова репутација љубавника, многи не знају да је Ђакомо био један од најобразованијих људи осамнаестог века, преводилац 'Илијаде' и, вероватно, коаутор на либрету за Моцартову оперу 'Дон Ђовани'. Пријатељство са Волтером је оставило на њега великог трага. Његов живот је био толико раскошан да се не може поредити ни са ким другим у том историјском периоду. У целом серијалу публика ће видети само једну, високо поетизовану љубавну сцену, јер га је сусрет који ће му се десити у Петрограду, по први пут навео на помисао да се живот може провести поред само једне жене", истиче Иван Босиљчић.

Још један куриозитет који прати овај пројекат је тај што се Босиљчић, овом улогом, сврстава у ред свега неколико глумаца у историји који су играли Казанову.

Доналд Сатерленд је тумачио овај лик, у Фелинијевој режији, 1976. године, Ричард Чембрлен 1987. године, Ален Делон 1992, Хит Леџер га је играо у Холивуду 2005, а Џон Малкович 2014. године.

Серијал од 12 епизода, премијерно ће бити приказан следеће године, на Првом каналу Руске националне телевизије који је у сарадњи са продукцијом “Фаворит филм” реализовао овај пројекат, чију режију потписују браћа Антон и Илија Чижикови.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар