Ivan Bosiljčić je novi Kazanova

Poznato je da jedan od naših najboljih glumaca Ivan Bosiljčić, uporedo sa karijerom u Srbiji, uspešno radi i u Rusiji. Ivan je dobio glavnu ulogu u serijalu o carskoj Rusiji. Nije se znalo o kom je glavnom liku reč, do sada.

Zabava 04.06.2019 | 09:10
Ivan Bosiljčić je novi Kazanova
Poznato je da jedan od naših najboljih glumaca, Ivan Bosiljčić, već nekoliko godina, uporedo sa karijerom u Srbiji, uspešno radi i u Rusiji, gde je ostvario kvalitetne uloge u mnogim filmskim i televizijskim projektima.

Međutim, prošle godine, Ivan je, na iznenađenje mnogih, obustavio sve pozorišne i druge angažmane u našoj zemlji, kako bi se posvetio velikom istorijskom spektaklu, koji je u Rusiji sniman u strogoj tajnosti.

Kako su "Novosti" nedavno izveštavale, Ivan je dobio glavnu ulogu u raskošnoj televizijskoj sagi, serijalu o carskoj Rusiji u doba čuvene carice Katarine Velike. Međutim, nije se znalo o kakvoj ulozi je reč. Do sada!

Poznati glumac, ekskluzivno za "Novosti online", otkriva da mu je poverena uloga čuvenog Đakoma Kazanove, u televizijskom serijalu “Kazanova u Rusiji”, koji će, sudeći po svemu, predstavljati ozbiljnu prekretnicu u njegovoj karijeri na ruskom tržištu, s obzirom na to da se radi o veoma kompleksnoj i zahtevnoj, ali vrlo izazovnoj ulozi, jer će publika, ovog puta, upoznati potpuno drugačijeg Kazanovu od onog kako je, tokom prethodnih decenija, predstavljan u svetskoj kinematografiji.



Akcenat je, ovog puta, na ljubavnoj priči koja se dešava u pozadini realnog istorijskog događaja - Kazanovinog odlaska u Rusiju u svojstvu vatikanskog špijuna, koji je imao zadatak da se infiltrira na dvor Katarine Velike.

Međutim, čovek koji je mislio da poznaje ceo svet, našao se u zemlji koja je za njega bila potpuno novo i neočekivano iskustvo i koja mu je promenila život, gotovo iz korena. Iako svi očekuju da su njegova ljubav i strast bile usmerene ka samoj carici, Kazanova je, u stvari, bio zaljubljen u služavku, zbog koje je bio spreman da promeni svoj život, što ovu seriju čini još zanimljivijom i intrigantnijom.

"Kada sam pogledao njihove prethodne filmove, pre svega mislim na neverovatno bajkovitu 'Lili', bilo mi je jasno u kom pravcu naša priča može ići. Anton i Ilija Čižikovi su reditelji specifičnog stila i ogromne mašte. Još kada imaju produkcijske mogućnosti da ostvare sve što zamisle, onda je san svakog glumca da bude u njihovom timu. Izuzetno napisan scenario za ovaj serijal nas vodi kroz istorijski tačne događaje - Kazanova je kao vatikanski špijun bio poslat u Rusiju na dvor čuvene Katarine Velike.

U tim okolnostima, scenaristi su izmaštali jedan ljubavni susret koji će Kazanovu učiniti novim čovekom. Iako je poznata njegova reputacija ljubavnika, mnogi ne znaju da je Đakomo bio jedan od najobrazovanijih ljudi osamnaestog veka, prevodilac 'Ilijade' i, verovatno, koautor na libretu za Mocartovu operu 'Don Đovani'. Prijateljstvo sa Volterom je ostavilo na njega velikog traga. Njegov život je bio toliko raskošan da se ne može porediti ni sa kim drugim u tom istorijskom periodu. U celom serijalu publika će videti samo jednu, visoko poetizovanu ljubavnu scenu, jer ga je susret koji će mu se desiti u Petrogradu, po prvi put naveo na pomisao da se život može provesti pored samo jedne žene", ističe Ivan Bosiljčić.

Još jedan kuriozitet koji prati ovaj projekat je taj što se Bosiljčić, ovom ulogom, svrstava u red svega nekoliko glumaca u istoriji koji su igrali Kazanovu.

Donald Saterlend je tumačio ovaj lik, u Felinijevoj režiji, 1976. godine, Ričard Čembrlen 1987. godine, Alen Delon 1992, Hit Ledžer ga je igrao u Holivudu 2005, a Džon Malkovič 2014. godine.

Serijal od 12 epizoda, premijerno će biti prikazan sledeće godine, na Prvom kanalu Ruske nacionalne televizije koji je u saradnji sa produkcijom “Favorit film” realizovao ovaj projekat, čiju režiju potpisuju braća Anton i Ilija Čižikovi.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar