Приштина не може узети сјевер КиМ

Сјевер Косова и Метохије не може под суверенитет Приштине, изјавио је вечерас министар спољних послова Ивица Дачић, који вјерује да ће питање Косова бити ријешено ако се међународна заједница сложи око тога да га треба ријешити.

Србија 03.06.2019 | 21:42
Приштина не може узети сјевер КиМ
"Сјевер Косова не може под суверенитет Приштине и то је крај", рекао је Дачић у емисији "Став" телевизије О2 и подсјетио да он о томе говори десетак година, јер, како каже, зна да је то једино конкретно рјешење које не изазива проблеме.

"Ако се међународна заједница сложи око тога да питање Косова треба затворити као проблем који генерише сталну нестабилност, мислим да ће то питање бити ријешено", сматра Дачић, али истиче да је проблем у томе што делови међународне заједнице нису сагласни око тога.

Шеф дипломатије наводи да се ту не ради о односу Русије и Сједињених Америчких Држава, већ о односу европских партнера и САД.

Коментаришући поновљену изјаву црногорског предсједника Мила Ђукановића да је рјешење у Бадинтеровој формули, Дачић је изразио сагласност с тим ставом, али и невјерицу да такав став износи управо предсједник Црне Горе, која је признала самопроглашену независност Косова.

"Не могу да вјерујем да се предсједник Републике Црне Горе не сјећа да је Бадинтер говорио о границама република, а не о границама покрајина. Само, немојте сада кад сте прекршили Бадинтерову формулу, да говорите о томе да не могу да се мијењају неке границе које никад нису биле међународно признате, већ су то административне границе између централне Србије и аутономних покрајина", рекао је Дачић.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Раденко Салапура

03.06.2019 20:15

Наравно да не мозе.Тако је Ивице,тако треба да се разговара са сиптарима.Али ови црногорци су ми некако висе муцни него албанци.Па какво је то понасање.Бестидни покварењаци.Наравно мислим на власт.Узас и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.06.2019 20:49

А можда узму ста друго. Ааа

Name

Милорад Прлинац

03.06.2019 20:34

Мајмуне црвени уместо да тражиш Скадар назад ти се одричеш Косова а ко фол се бориш за сјевер. Пијеваш по Грчкој и разбијаш тањире а шиптарски росу ти одводи и убија Србе са сјевера фуј гаде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђука

04.06.2019 05:35

Никада нити су могли, нити ће моћи комунисти да воде Српску државу, треба им забранити да постоје!!!

Name

Питање

03.06.2019 23:29

Где су они равногорци сто се постројавају у Висеграду, за сто не оду доле на Косово и то не рјесе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

04.06.2019 05:51

Не само они него сви заједно дасе котаришемо тог зла.

Name

Xx

04.06.2019 05:36

То је вец узето ви само прицате немозе немозе и остро осуђујете нападе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

05.06.2019 11:46

Како да узму узето? Имас ли ти неки утецај тамо... смес ли отици тамо?

ОДГОВОРИТЕ