Priština ne može uzeti sjever KiM

Sjever Kosova i Metohije ne može pod suverenitet Prištine, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji vjeruje da će pitanje Kosova biti riješeno ako se međunarodna zajednica složi oko toga da ga treba riješiti.

Srbija 03.06.2019 | 21:42
Priština ne može uzeti sjever KiM
"Sjever Kosova ne može pod suverenitet Prištine i to je kraj", rekao je Dačić u emisiji "Stav" televizije O2 i podsjetio da on o tome govori desetak godina, jer, kako kaže, zna da je to jedino konkretno rješenje koje ne izaziva probleme.

"Ako se međunarodna zajednica složi oko toga da pitanje Kosova treba zatvoriti kao problem koji generiše stalnu nestabilnost, mislim da će to pitanje biti riješeno", smatra Dačić, ali ističe da je problem u tome što delovi međunarodne zajednice nisu saglasni oko toga.

Šef diplomatije navodi da se tu ne radi o odnosu Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, već o odnosu evropskih partnera i SAD.

Komentarišući ponovljenu izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da je rješenje u Badinterovoj formuli, Dačić je izrazio saglasnost s tim stavom, ali i nevjericu da takav stav iznosi upravo predsjednik Crne Gore, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova.

"Ne mogu da vjerujem da se predsjednik Republike Crne Gore ne sjeća da je Badinter govorio o granicama republika, a ne o granicama pokrajina. Samo, nemojte sada kad ste prekršili Badinterovu formulu, da govorite o tome da ne mogu da se mijenjaju neke granice koje nikad nisu bile međunarodno priznate, već su to administrativne granice između centralne Srbije i autonomnih pokrajina", rekao je Dačić.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Radenko Salapura

03.06.2019 20:15

Naravno da ne moze.Tako je Ivice,tako treba da se razgovara sa siptarima.Ali ovi crnogorci su mi nekako vise mucni nego albanci.Pa kakvo je to ponasanje.Bestidni pokvarenjaci.Naravno mislim na vlast.Uzas i sramota.

ODGOVORITE
Name

Re

03.06.2019 20:49

A možda uzmu sta drugo. Aaa

Name

Milorad Prlinac

03.06.2019 20:34

Majmune crveni umesto da tražiš Skadar nazad ti se odričeš Kosova a ko fol se boriš za sjever. Pijevaš po Grčkoj i razbijaš tanjire a šiptarski rosu ti odvodi i ubija Srbe sa sjevera fuj gade!

ODGOVORITE
Name

Ђука

04.06.2019 05:35

Никада нити су могли, нити ће моћи комунисти да воде Српску државу, треба им забранити да постоје!!!

Name

Pitanje

03.06.2019 23:29

Gde su oni ravnogorci sto se postrojavaju u Visegradu, za sto ne odu dole na Kosovo i to ne rjese.

ODGOVORITE
Name

Dora.

04.06.2019 05:51

Ne samo oni nego svi zajedno dase kotarišemo tog zla.

Name

Xx

04.06.2019 05:36

To je vec uzeto vi samo pricate nemoze nemoze i ostro osuđujete napade

ODGOVORITE
Name

ZMiljenkoE

05.06.2019 11:46

Kako da uzmu uzeto? Imas li ti neki utecaj tamo... smes li otici tamo?

ODGOVORITE