1/2-финале: Убедљива побједа Партизана над ФМП-ом!

Али, у сенци повреде Загорца. . .  Кошаркаши Партизана су забележили прву победу у полуфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије против ФМП Железника резултатом 93:75.  Партизан рутински до 1:0.  И друга полуфинална плеј-оф серија домаће Суперлиге почела је победом фаворита. Црно-бели убацили 12 тројки и ухватили 20 лопти под кошем ФМП.  Партизан одрадио пола посла - „високи“ одлични, Загорац за Тринкијеријеву бригу. Црно-бели повели с 1:0 у полуфиналу Суперлиге против ФМП - 93:75.

Кошарка 03.06.2019 | 20:08
1/2-финале: Убедљива побједа Партизана над ФМП-ом!
Сенку на тријумф “црно-белих“ је бацила повреда Радета Загорца, који је пред крај полувремена морао да напусти игру и до краја се није враћао.

Само у првој четвртини је било неизвесно, екипа Андрее Тринкијерија је већ у другој деоници стекла двоцифрену предност, коју није испуштала до краја меча.

Најефикаснији појединац у редовима победничке екипе је био Ђорђе Гагић са 18 поена, а додао је и 10 скокова.

Вреди напоменути је међу око 3.700 гледалаца било и оних који су центру “црно-белих“ упућивали звиждуке због недавне фотографије са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем.

Ипак, то није пореметило Гагића који је дабл-дабл учинак забележио нешто мање од 20 минута на паркету.

Одличну партију је пружио капитен Новица Величковић, уписао је 15 поена, од тога три тројке, а додао је и по 5 скокова и асистенција.

Са клупе је Алексеј Николић додао 12 поена, Загорац је блистао и до повреде је уписао 10 поена уз 5 скокова, а одличан утисак је оставио Никола Јанковић, са 10 поена.

Близу дабл-дабл учинка је био и Вања Маринковић (9 поена, 8 скокова), док је Алекс Ренфро уз 4 поена имао и 7 асистенција.

На другој страни је сјајну форму потврдио Стефан Ђорђевић, иако је у првој четвртини добио две личне грешке, меч је завршио са 18 поена и 7 скокова.

Највећу подршку је имао у Стефану Поту (16 поена) и Марку Јеремићу (15 поена), док је Алекса Ускоковић са клупе уписао 11 поена.

Следећа утакмица је на програму у среду, у хали у Железику.

Озбиљна, одговорна и ангажована игра донела је Партизану прву од две победе, потребне за пласман у финале плеј-офа КЛС Суперлиге.

Екипа ФМП, која је црно-белима увек неугодан противник, овог пута је била у резултатском "егалу" до пред крај друге четвртине. У трећој деоници се Партизанова предност углавном кретала између 10 и 13 поена, да би у последњих 10 минута било и егзибиционих потеза за око 3.000 навијача.

Партизан - ФМП 93:75 (21:16, 27:21, 23:24, 22:14)

Сенку на сигурну победу бацила је повреда Радета Загорца, о којој ће сигурно бити више речи у наредних дан-два.

Он је у контри у 19. минуту пробао да прође између двојице противничких играча, али је пао и повредио лево колено. Остао је да лежи, очигледно уплашен да му се десило нешто озбиљно, затим лагано кренуо ка клупи уз помоћ лекара и саиграча, па успео да и сам направи неколико корака.

Свестрани крилни кошаркаш је током треће четвртине био у свлачионици, а онда се поново вратио на клупу. Наравно, у другом полувремену га Андреа Тринкијери није уводио у игру.

Пола посла на путу ка финалу Партизан је успешно одрадио. Није одиграо неки спектакуларан меч, али јесте довољно добро и храбро да дође до тријумфа од и тако поведе 1:0 у полуфиналној серији против ФМП-а из Железника. Андреу Тринкијерија може да радује како су његови високи играчи одиграли овај дуел, али не може то што је Раде Загорац доживео повреду пред крај првог полувремена и то баш после 20 минута добре игре. Остаће записано: Партизан-ФМП 93:75

Партизан је током великог дела меча држао контролу над утакмицом и резултатом, до прве залихе поена  стигао је при крају прве четвртине,  а онда је до уласка у последњу био на око 10 поена предности највише захваљујући високим играчима  - Новици Величковићу, Ђорђу Гагићу и Николи Јанковићу, али и солидном броју датих тројки.

Како је утакмица ишла ка крају Партизан је све више резултатски бежао да би на око шест минута пре краја стигао на 16 поена предности, а потом минут касније и на 20 разлике. Ту је било јасно да ће црно-бели до победе.

Знао је ФМП у  прошлости да прави проблеме црно-белима, победио их је једном ове сезоне, а пре две је био бољи баш у полуфиналу Суперлиге па је због свега тога Андреа Тринкијери  тражио  опрез од својих играча.

Партизан је меч почео са три шута за три поена и ниједном није био прецизан иако су ситуације биле чисте  и добре. Дилејни је погодио и дао прве поене за ФМП, док је Никола Јанковић узвратио са два плус један и тако су црно-бели дошли до првих поена после два минута игре.

Промашили су црно-бели доста зицера  на старту дуела, са друге стране Дилејни и Пот су држали госте у игри и благој предности добрим погоцима са дистанце и полудистанце, али и повременим одличним продорима.

Раде Загорац је добро ушао у меч са двојком и тројком и био је покретач домаћег тима који је до краја прве деонице мало затегао одбрану и стекао предност 21:16. Видела се борбеност црно-белих, а посебно када је Вања Маринковић јурећи једну лопту улетео у рекламе, а испратио га је и Никола Јанковић добрим скоковима.

Упркос тројкама Величковића и Николе Јанковића, Партизан није успевао да се одлепи јерјХе ФМП играо врло добро у нападу, посебно испод коша. У завршници првог полувремена  приликом једног контранапада Загорац (10 поена до тада) је добио ударац па су му помогли да изађе са паркета. У питању је колено леве ноге и не зна се колико је све озбиљно. Црно-беле то није пореметило па су до полувремена отишли на предност од 48:37.

У наставку су Величковић и Гагић имали приличну улогу и држали су закуцавањима Партизан у предности иако је ФМП покушавао да што више истопи разлику пред улазак у последњу деоницу, а успевало му је да погоди неке прилично тешке шутеве.

Црно-бели су ушли у последњу деоницу са 10 поена предности и успели су то да сачувају и упишу прву  победу од потребне две. Следећи меч игра се за два дана у Железнику. На крају најефикаснији је био Ђорђе Гагић са 18 поена, док је капитен Величковић додао 15. На другој страни бољи од осталих је био Ђорђевић са 18 поена. 

СУПЕРЛИГА:
Партизан - ФМП 93:75 (21:16, 27:21, 23:24, 22:14)

Дворана: Пионир,
Гледалаца: око 3.700
Судије: Белошевић, Јурас, Јевтовић

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 10 (4ск, 4изг), Пејџ 8 (3ас), Пушица, Маринковић 9 (тројке 1/6, 8ск, 2ас), Јарамаз 4, Величковић 15 (тројке 3/4, 5ск, 5ас), Танасковић, Загорац 10 (5ск), Ренфро 4 (4ск, 7ас), С. Јанковић 3, Гагић 18 (за два 7/12, 10ск, 2ас), Николић 12.

ФМП: Рит, Пауновић, Ускоковић 11 (4ск, 4ас), Дилејни 8 (3ск), Јеремић 15 (тројке 2/3, 3изг), Момиров, Пот 16 (4ас), Поповић 4, Бурсаћ 3 (5ск, 2ас), Војиновић, Ђорђевић 18 (за два 7/12, 7ск, 2укр).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар