1/2-finale: Ubedljiva pobjeda Partizana nad FMP-om!

Ali, u senci povrede Zagorca. . .  Košarkaši Partizana su zabeležili prvu pobedu u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije protiv FMP Železnika rezultatom 93:75.  Partizan rutinski do 1:0.  I druga polufinalna plej-of serija domaće Superlige počela je pobedom favorita. Crno-beli ubacili 12 trojki i uhvatili 20 lopti pod košem FMP.  Partizan odradio pola posla - „visoki“ odlični, Zagorac za Trinkijerijevu brigu. Crno-beli poveli s 1:0 u polufinalu Superlige protiv FMP - 93:75.

Košarka 03.06.2019 | 20:08
1/2-finale: Ubedljiva pobjeda Partizana nad FMP-om!
Senku na trijumf “crno-belih“ je bacila povreda Radeta Zagorca, koji je pred kraj poluvremena morao da napusti igru i do kraja se nije vraćao.

Samo u prvoj četvrtini je bilo neizvesno, ekipa Andree Trinkijerija je već u drugoj deonici stekla dvocifrenu prednost, koju nije ispuštala do kraja meča.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke ekipe je bio Đorđe Gagić sa 18 poena, a dodao je i 10 skokova.

Vredi napomenuti je među oko 3.700 gledalaca bilo i onih koji su centru “crno-belih“ upućivali zvižduke zbog nedavne fotografije sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem.

Ipak, to nije poremetilo Gagića koji je dabl-dabl učinak zabeležio nešto manje od 20 minuta na parketu.

Odličnu partiju je pružio kapiten Novica Veličković, upisao je 15 poena, od toga tri trojke, a dodao je i po 5 skokova i asistencija.

Sa klupe je Aleksej Nikolić dodao 12 poena, Zagorac je blistao i do povrede je upisao 10 poena uz 5 skokova, a odličan utisak je ostavio Nikola Janković, sa 10 poena.

Blizu dabl-dabl učinka je bio i Vanja Marinković (9 poena, 8 skokova), dok je Aleks Renfro uz 4 poena imao i 7 asistencija.

Na drugoj strani je sjajnu formu potvrdio Stefan Đorđević, iako je u prvoj četvrtini dobio dve lične greške, meč je završio sa 18 poena i 7 skokova.

Najveću podršku je imao u Stefanu Potu (16 poena) i Marku Jeremiću (15 poena), dok je Aleksa Uskoković sa klupe upisao 11 poena.

Sledeća utakmica je na programu u sredu, u hali u Železiku.

Ozbiljna, odgovorna i angažovana igra donela je Partizanu prvu od dve pobede, potrebne za plasman u finale plej-ofa KLS Superlige.

Ekipa FMP, koja je crno-belima uvek neugodan protivnik, ovog puta je bila u rezultatskom "egalu" do pred kraj druge četvrtine. U trećoj deonici se Partizanova prednost uglavnom kretala između 10 i 13 poena, da bi u poslednjih 10 minuta bilo i egzibicionih poteza za oko 3.000 navijača.

Partizan - FMP 93:75 (21:16, 27:21, 23:24, 22:14)

Senku na sigurnu pobedu bacila je povreda Radeta Zagorca, o kojoj će sigurno biti više reči u narednih dan-dva.

On je u kontri u 19. minutu probao da prođe između dvojice protivničkih igrača, ali je pao i povredio levo koleno. Ostao je da leži, očigledno uplašen da mu se desilo nešto ozbiljno, zatim lagano krenuo ka klupi uz pomoć lekara i saigrača, pa uspeo da i sam napravi nekoliko koraka.

Svestrani krilni košarkaš je tokom treće četvrtine bio u svlačionici, a onda se ponovo vratio na klupu. Naravno, u drugom poluvremenu ga Andrea Trinkijeri nije uvodio u igru.

Pola posla na putu ka finalu Partizan je uspešno odradio. Nije odigrao neki spektakularan meč, ali jeste dovoljno dobro i hrabro da dođe do trijumfa od i tako povede 1:0 u polufinalnoj seriji protiv FMP-a iz Železnika. Andreu Trinkijerija može da raduje kako su njegovi visoki igrači odigrali ovaj duel, ali ne može to što je Rade Zagorac doživeo povredu pred kraj prvog poluvremena i to baš posle 20 minuta dobre igre. Ostaće zapisano: Partizan-FMP 93:75

Partizan je tokom velikog dela meča držao kontrolu nad utakmicom i rezultatom, do prve zalihe poena  stigao je pri kraju prve četvrtine,  a onda je do ulaska u poslednju bio na oko 10 poena prednosti najviše zahvaljujući visokim igračima  - Novici Veličkoviću, Đorđu Gagiću i Nikoli Jankoviću, ali i solidnom broju datih trojki.

Kako je utakmica išla ka kraju Partizan je sve više rezultatski bežao da bi na oko šest minuta pre kraja stigao na 16 poena prednosti, a potom minut kasnije i na 20 razlike. Tu je bilo jasno da će crno-beli do pobede.

Znao je FMP u  prošlosti da pravi probleme crno-belima, pobedio ih je jednom ove sezone, a pre dve je bio bolji baš u polufinalu Superlige pa je zbog svega toga Andrea Trinkijeri  tražio  oprez od svojih igrača.

Partizan je meč počeo sa tri šuta za tri poena i nijednom nije bio precizan iako su situacije bile čiste  i dobre. Dilejni je pogodio i dao prve poene za FMP, dok je Nikola Janković uzvratio sa dva plus jedan i tako su crno-beli došli do prvih poena posle dva minuta igre.

Promašili su crno-beli dosta zicera  na startu duela, sa druge strane Dilejni i Pot su držali goste u igri i blagoj prednosti dobrim pogocima sa distance i poludistance, ali i povremenim odličnim prodorima.

Rade Zagorac je dobro ušao u meč sa dvojkom i trojkom i bio je pokretač domaćeg tima koji je do kraja prve deonice malo zategao odbranu i stekao prednost 21:16. Videla se borbenost crno-belih, a posebno kada je Vanja Marinković jureći jednu loptu uleteo u reklame, a ispratio ga je i Nikola Janković dobrim skokovima.

Uprkos trojkama Veličkovića i Nikole Jankovića, Partizan nije uspevao da se odlepi jerjHe FMP igrao vrlo dobro u napadu, posebno ispod koša. U završnici prvog poluvremena  prilikom jednog kontranapada Zagorac (10 poena do tada) je dobio udarac pa su mu pomogli da izađe sa parketa. U pitanju je koleno leve noge i ne zna se koliko je sve ozbiljno. Crno-bele to nije poremetilo pa su do poluvremena otišli na prednost od 48:37.

U nastavku su Veličković i Gagić imali priličnu ulogu i držali su zakucavanjima Partizan u prednosti iako je FMP pokušavao da što više istopi razliku pred ulazak u poslednju deonicu, a uspevalo mu je da pogodi neke prilično teške šuteve.

Crno-beli su ušli u poslednju deonicu sa 10 poena prednosti i uspeli su to da sačuvaju i upišu prvu  pobedu od potrebne dve. Sledeći meč igra se za dva dana u Železniku. Na kraju najefikasniji je bio Đorđe Gagić sa 18 poena, dok je kapiten Veličković dodao 15. Na drugoj strani bolji od ostalih je bio Đorđević sa 18 poena. 

SUPERLIGA:
Partizan - FMP 93:75 (21:16, 27:21, 23:24, 22:14)

Dvorana: Pionir,
Gledalaca: oko 3.700
Sudije: Belošević, Juras, Jevtović

PARTIZAN: N. Janković 10 (4sk, 4izg), Pejdž 8 (3as), Pušica, Marinković 9 (trojke 1/6, 8sk, 2as), Jaramaz 4, Veličković 15 (trojke 3/4, 5sk, 5as), Tanasković, Zagorac 10 (5sk), Renfro 4 (4sk, 7as), S. Janković 3, Gagić 18 (za dva 7/12, 10sk, 2as), Nikolić 12.

FMP: Rit, Paunović, Uskoković 11 (4sk, 4as), Dilejni 8 (3sk), Jeremić 15 (trojke 2/3, 3izg), Momirov, Pot 16 (4as), Popović 4, Bursać 3 (5sk, 2as), Vojinović, Đorđević 18 (za dva 7/12, 7sk, 2ukr).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar