Три белгијска клуба желе Милета Свилара!

Шансе да брани у Бенфики скоро минималне.

Фудбал 03.06.2019 | 19:54
Три белгијска клуба желе Милета Свилара!
Потрошио је Миле Свилар још једну сезону, а да практично није видео терен. Српски голман, са белгијским пасошем, налази се у другом плану код тренера Бенфике Бруна Лажа и тешко да ће му се статус ускоро променити, иако важи за изузетног талента.

Предност у екипи Орлова има Грк Одисис Влаходимос, док је Свилар осуђен да чека шансу с клупе, па је у у тек завршеној сезони бранио само једном у првенству, као и шест мечева у Купу Португалије. Несразмерно таленту и очекивањима. Поготово ако се има у виду да га је Бенфика довела као залог за будућност, а да је у првој сезони по доласку из Андерлехта дебитовао у Лиги шампиона на мечу са Манчестер јунајтедом.

Свилару су остале још три године уговора, али би лако моло га се деси да се сарадња са Португалцима заврши и да се врати у државу у којој је стасао. Белгијски медији пишу да су чак три тамошња клуба заинтересована за Милета и да сваки има одређене шансе да га ангажује. Први је Андерлехт, који игра на карту великих промена у клубу, доласку Венсана Компанија на позицију тренера-играча и спремности да улаже у тим, с обзиром да у Бриселу не смеју да дозволе себи да им се понови још једна разочаравајућа сезона. Затим се јавио и Стандард из Лијежа, један од највећих Андерлехтових ривала, који ће за разлику од Љубичастих играти квалификације за Лигу Европе, а на чијој клупи је легендарни чувар мреже Мишел Прудом. У истом такмичењу је и Антверпен, такође заинтересован да доведе Свилара, макар на позајмицу.

Талентовани голман, судећи према изјави оца Ратка, некадашњег репрезентативца Југославије, који је у каријери бранио дуго за Антверпен, највише би волео да остане на Лужу.

„Са нама нико од заинтересованих клубова није причао, али са челницима Бенфике јесте. Не знам шта људи у Лисабону планирају, не знам да ли желе да се отарасе Милета, али знам да он жели брани за Орлове. Уколико га не буду хтели, онда ћемо разговарати, ипак има уговор још три сезоне“, рекао је Ратко Свилар поводом статуса свог сина.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар