Tri belgijska kluba žele Mileta Svilara!

Šanse da brani u Benfiki skoro minimalne.

Fudbal 03.06.2019 | 19:54
Tri belgijska kluba žele Mileta Svilara!
Potrošio je Mile Svilar još jednu sezonu, a da praktično nije video teren. Srpski golman, sa belgijskim pasošem, nalazi se u drugom planu kod trenera Benfike Bruna Laža i teško da će mu se status uskoro promeniti, iako važi za izuzetnog talenta.

Prednost u ekipi Orlova ima Grk Odisis Vlahodimos, dok je Svilar osuđen da čeka šansu s klupe, pa je u u tek završenoj sezoni branio samo jednom u prvenstvu, kao i šest mečeva u Kupu Portugalije. Nesrazmerno talentu i očekivanjima. Pogotovo ako se ima u vidu da ga je Benfika dovela kao zalog za budućnost, a da je u prvoj sezoni po dolasku iz Anderlehta debitovao u Ligi šampiona na meču sa Mančester junajtedom.

Svilaru su ostale još tri godine ugovora, ali bi lako molo ga se desi da se saradnja sa Portugalcima završi i da se vrati u državu u kojoj je stasao. Belgijski mediji pišu da su čak tri tamošnja kluba zainteresovana za Mileta i da svaki ima određene šanse da ga angažuje. Prvi je Anderleht, koji igra na kartu velikih promena u klubu, dolasku Vensana Kompanija na poziciju trenera-igrača i spremnosti da ulaže u tim, s obzirom da u Briselu ne smeju da dozvole sebi da im se ponovi još jedna razočaravajuća sezona. Zatim se javio i Standard iz Liježa, jedan od najvećih Anderlehtovih rivala, koji će za razliku od Ljubičastih igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, a na čijoj klupi je legendarni čuvar mreže Mišel Prudom. U istom takmičenju je i Antverpen, takođe zainteresovan da dovede Svilara, makar na pozajmicu.

Talentovani golman, sudeći prema izjavi oca Ratka, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, koji je u karijeri branio dugo za Antverpen, najviše bi voleo da ostane na Lužu.

„Sa nama niko od zainteresovanih klubova nije pričao, ali sa čelnicima Benfike jeste. Ne znam šta ljudi u Lisabonu planiraju, ne znam da li žele da se otarase Mileta, ali znam da on želi brani za Orlove. Ukoliko ga ne budu hteli, onda ćemo razgovarati, ipak ima ugovor još tri sezone“, rekao je Ratko Svilar povodom statusa svog sina.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar