РГ - Ђоковић: Волим овакве услове!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, прокоментарисао је услове на мечу осмине финала Ролан Гароса против Јана-Ленарда Штруфа.  Париска декада Новака Ђоковића - бржи од кише, јачи од конкуренције! Само сат и 33 минута било је потребно нашем асу да се пласира у рекордно 10. узастопно четврфинале РГ-а. Српски тенисер задовољан агресивношћу у мечу против Штруфа, а нарочито сервисом.

Тенис 03.06.2019 | 18:57
РГ - Ђоковић: Волим овакве услове!
"Били су бољи услови за мене. Било је магловито, доста воде и то је њему (Штруфу) правило проблеме, јер му је главно оружје сервис", рекао је Новак за "Евроспорт" после меча.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса, пошто је у три сета савладао Јана-Ленарда Штруфа.

"Морам да кажем да волим овакве услове", додао је српски тенисер.

На питање Алекса Корече да ли је гледао у небо, пошто је стално падала ситно киша, Новак је рекао:

"То је карактеристика Париза већ годинама. Остајете у игри док киша пада, наравно док судија не одлучи другачије. Доста је падало кише у последњих 40-так минута игре и не знам шта ће бити са осталим мечевима овде".

Најбољи тенисер света у четвртфиналу играће против Александра Зверева или Фабија Фоњинија.

Након најлакше победе на овом издању Ролан Гароса, четврте у низу која га је послала у четвртфинале, Новак Ђоковић је био очекивано расположен иако су временски услови у Граду светлости помало депресивни.

Тешки облаци из којих је ромињала повремена кишица нарочито током закључног трећег сета у суштини су му помогли да се лакше избори са громовитим сервисима и форхендима снажног и високог Јан-Ленард Штруфа и савлада га за тек нешто више од сат и по игре на "Филип Шатријеу".

"Услови су били помало тешки, пре свега зато што је сипила кишица, а и температура се спустила у односу на викенд. Срећом није падала јако тако да смо могли да играмо. Судија је одлучио да останемо на терену до краја, али не знам шта ће бити до краја дана, али прогноза не обећава" дао јер суд Новак о варљивом париском пролећу, "У сваком случају, задовољан сам како са одиграо, био сам довољно агресиван, а посебно ме је добро служила серва у коју тренутно имам пуно поверење."

Ово је Новаку 10. узастопно (нови светски рекорд), а 13. укупно четвртфинале на Ролан Гаросу. Иначе, везао је 25. тријумф на гренд слемовима, што му је пошло за руком трећи пут у каријери. Занимљив је и податак да је до сада на четири одиграна меча у Граду светлости изгубио само 31 гем, што значи тек 2,58 по сету!



Српски тениски ас задовољан што је брзо завршио меч против Штруфа и опрезан пред четвртфинале против Фоњинија.

Не рачунајући период до првог брејка, за вођство од 5:3, Новак Ђоковић је савладао Јана Ленарда Штруфа знатно лакше него што се очекивало.

После прва три меча на Отвореном првенству Француске, у којима је препустио ривалима по осам гемова, у понедељак је против солидног, али вероватно и уморног Немца (у претходном колу играо пет сетова против Ћорића) био још ефикаснији - 6:3, 6:2, 6:2.

"Заиста сам задовољан свим аспектима моје игре и мотивисан да наставим да се борим за трофеј", поручио је Ђоковић, који је у прва два сета направио свега пет неизнуђених грешака.

Он се у 10. узастопно четвртфинале Ролан Гароса, што је нови рекорд престижног турнира, пласирао без изгубљеног сета, што ове године није успело, рецимо, Рафаелу Надалу.

"Не смета ми што сам рутински стигао у осам најбољих на турниру. Имам довољно искуства везаних за драматичне мечеве, брејк лопте и тренутке напетости. Добро је бити тестиран, али добро је и сачувати снагу за најважније мечеве", рекао је најбољи тенисер света.

До друге титуле на париској шљаци и другог "Ноле Слема" (тријумфа на четири узастопна гренд слем турнира), треба да забележи још три победе.

У среду на ред долази Фабио Фоњини, тенисер који је успео да стави под контролу свој темперамент и тако достигне виши ниво од оног на коме се налазио ранијих година.

Новак има перфектан скор у међусобним сусретима - 8:0, уз сет-разлику 16:2 - али последњи пут су се састали пре две и по године, док на шљаци нису одмерили снаге још од мастерса у Монте Карлу 2013. године!

"Фабио је један од најталентованијих тенисера на АТП Туру. Недостајала му је константност, али у последњих годину и по делује да је успео да склопи све коцкице. Има игру за велике резултате, а шљака му је омиљена подлога. Нисам изненађен што је недавно освојио Монте Карло", каже Ђоковић.

Дуел двојице вршњака (Фоњини је рођен само два дана после Новака, 24. маја 1987. године) на распореду је у среду.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар