RG - Đoković: Volim ovakve uslove!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prokomentarisao je uslove na meču osmine finala Rolan Garosa protiv Jana-Lenarda Štrufa.  Pariska dekada Novaka Đokovića - brži od kiše, jači od konkurencije! Samo sat i 33 minuta bilo je potrebno našem asu da se plasira u rekordno 10. uzastopno četvrfinale RG-a. Srpski teniser zadovoljan agresivnošću u meču protiv Štrufa, a naročito servisom.

Tenis 03.06.2019 | 18:57
RG - Đoković: Volim ovakve uslove!
"Bili su bolji uslovi za mene. Bilo je maglovito, dosta vode i to je njemu (Štrufu) pravilo probleme, jer mu je glavno oružje servis", rekao je Novak za "Evrosport" posle meča.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u tri seta savladao Jana-Lenarda Štrufa.

"Moram da kažem da volim ovakve uslove", dodao je srpski teniser.

Na pitanje Aleksa Koreče da li je gledao u nebo, pošto je stalno padala sitno kiša, Novak je rekao:

"To je karakteristika Pariza već godinama. Ostajete u igri dok kiša pada, naravno dok sudija ne odluči drugačije. Dosta je padalo kiše u poslednjih 40-tak minuta igre i ne znam šta će biti sa ostalim mečevima ovde".

Najbolji teniser sveta u četvrtfinalu igraće protiv Aleksandra Zvereva ili Fabija Fonjinija.

Nakon najlakše pobede na ovom izdanju Rolan Garosa, četvrte u nizu koja ga je poslala u četvrtfinale, Novak Đoković je bio očekivano raspoložen iako su vremenski uslovi u Gradu svetlosti pomalo depresivni.

Teški oblaci iz kojih je rominjala povremena kišica naročito tokom zaključnog trećeg seta u suštini su mu pomogli da se lakše izbori sa gromovitim servisima i forhendima snažnog i visokog Jan-Lenard Štrufa i savlada ga za tek nešto više od sat i po igre na "Filip Šatrijeu".

"Uslovi su bili pomalo teški, pre svega zato što je sipila kišica, a i temperatura se spustila u odnosu na vikend. Srećom nije padala jako tako da smo mogli da igramo. Sudija je odlučio da ostanemo na terenu do kraja, ali ne znam šta će biti do kraja dana, ali prognoza ne obećava" dao jer sud Novak o varljivom pariskom proleću, "U svakom slučaju, zadovoljan sam kako sa odigrao, bio sam dovoljno agresivan, a posebno me je dobro služila serva u koju trenutno imam puno poverenje."

Ovo je Novaku 10. uzastopno (novi svetski rekord), a 13. ukupno četvrtfinale na Rolan Garosu. Inače, vezao je 25. trijumf na grend slemovima, što mu je pošlo za rukom treći put u karijeri. Zanimljiv je i podatak da je do sada na četiri odigrana meča u Gradu svetlosti izgubio samo 31 gem, što znači tek 2,58 po setu!



Srpski teniski as zadovoljan što je brzo završio meč protiv Štrufa i oprezan pred četvrtfinale protiv Fonjinija.

Ne računajući period do prvog brejka, za vođstvo od 5:3, Novak Đoković je savladao Jana Lenarda Štrufa znatno lakše nego što se očekivalo.

Posle prva tri meča na Otvorenom prvenstvu Francuske, u kojima je prepustio rivalima po osam gemova, u ponedeljak je protiv solidnog, ali verovatno i umornog Nemca (u prethodnom kolu igrao pet setova protiv Ćorića) bio još efikasniji - 6:3, 6:2, 6:2.

"Zaista sam zadovoljan svim aspektima moje igre i motivisan da nastavim da se borim za trofej", poručio je Đoković, koji je u prva dva seta napravio svega pet neiznuđenih grešaka.

On se u 10. uzastopno četvrtfinale Rolan Garosa, što je novi rekord prestižnog turnira, plasirao bez izgubljenog seta, što ove godine nije uspelo, recimo, Rafaelu Nadalu.

"Ne smeta mi što sam rutinski stigao u osam najboljih na turniru. Imam dovoljno iskustva vezanih za dramatične mečeve, brejk lopte i trenutke napetosti. Dobro je biti testiran, ali dobro je i sačuvati snagu za najvažnije mečeve", rekao je najbolji teniser sveta.

Do druge titule na pariskoj šljaci i drugog "Nole Slema" (trijumfa na četiri uzastopna grend slem turnira), treba da zabeleži još tri pobede.

U sredu na red dolazi Fabio Fonjini, teniser koji je uspeo da stavi pod kontrolu svoj temperament i tako dostigne viši nivo od onog na kome se nalazio ranijih godina.

Novak ima perfektan skor u međusobnim susretima - 8:0, uz set-razliku 16:2 - ali poslednji put su se sastali pre dve i po godine, dok na šljaci nisu odmerili snage još od mastersa u Monte Karlu 2013. godine!

"Fabio je jedan od najtalentovanijih tenisera na ATP Turu. Nedostajala mu je konstantnost, ali u poslednjih godinu i po deluje da je uspeo da sklopi sve kockice. Ima igru za velike rezultate, a šljaka mu je omiljena podloga. Nisam iznenađen što je nedavno osvojio Monte Karlo", kaže Đoković.

Duel dvojice vršnjaka (Fonjini je rođen samo dva dana posle Novaka, 24. maja 1987. godine) na rasporedu je u sredu.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar