ЕП: Ђоровић о онима који су отпали и онима који су ту...

. . . а не играју: Најтеже ми је било да скратим списак за 40 на 23.  “Ту смо и да помогнемо будућност српског фудбала“, додаје селектор У21 репрезентације Србије.

Фудбал 03.06.2019 | 18:38
ЕП: Ђоровић о онима који су отпали и онима који су ту...
Циљ је јасан и Горан Ђоровић не тражи алиби: Орлићи иду по титулу првака света. Али посао селектора је такав да увек мора да “оправдава“ свој избор. Па ни селектор српске У21 селекције није поштеђен суда јавности. И нема проблем с тиме.

“То је драж фудбала. Фудбал је толико велики да сви могу да разговарају о њему. И наравно да народ има право да размишља о фудбалу. Поштујем то и кроз живот сам навикао на то, још кад сам кренуо из скромне Приштине. Није проблем. То ме мотивише“.

Па да кренемо одмах: случај Марка Грујића? Истина, Ђоровић не жели да га издваја од осталих.

“Знају сви новинари који ме познају да никада не коментаришем играче који нису на списку. Огромно поштовање имам према Грујићу, али и према свим другим играчима који су у једном тренутку били на списку, а сада нису ту. Није Марко једини. Они су сви будућност српског фудбала и свима желим све најбоље.  Жао ми је, кроз ове квалификације прошло је 40 играча и највећи проблем ми је био да изаберем 23. Да сам могао да поведем све – све бих их повео, јер су односом и играма заслужили. На крају смо одабрали оне за које сматрамо да су најпотребнији, а да ли смо направили добар избор или не показаће сам турнир“, одговара селектор.

Са друге стране, на списку су се нашли и неки играчи који су имали проблема са повредама попут Бориса Радуновића – првог голмана репрезентације на девет од 10 квалификационих утакмица – или који су у клубовима имали мању минутажу, а у ту групу спадају Лука Аџић, Алекса Терзић, па чак и већ стандардни А репрезентатвци као што је Немања Радоњић.

“Сад кад бисмо гледали списак играча са почетка квалификација тада гомила није имала минутажу, па је кроз те утакмице показала да има квалитет и изборила се за минуте. И раније сам говорио да смо ми ту не само да бисмо се кваликовали, него и да помогнемо играчима за које сматрамо да су будућност српског фудбала. Јесте хендикеп, али минутажа је мање-више дискутабилна. Имам огромно поверење у ове момке који су ту“.

Добра вест за Ђоровића је та што су се сви сениорски репрезентативци који су имали право наступа ставили на располагање селектор. Тачније, ставиће се кад се врате из А тима.

“Амбиције би биле високе и без њих, а то што ће они бити овде много говори о њима самима, о њиховом односу за репрезентацију. Прошли су све селекције Савеза и знају колико је ово важно за њихове каријере, али и за цео српски фудбал. Уосталом, није ово први пут да се радо одазивају и они који су имали проблеме у клубовима“.

Биће истина проблема током самих припрема. Петорица их ће пропустити целу прву од две недеље уигравања?

“Адаптираћемо се. Такав је календар, А тим има приоритет. Не би било коректно према другим играчима да смо их звали само да тренирају са нама, па онда да не путују. Било би неозбиљно. Морамо да размишљамо не само фудбалски, него и хумано... Дуга је сезона била, играчи су уморни и то ће бити један од детаља који ће одлучивати“.

За сада ипак само један изостанак из репрезентације. Миладин Стевановић неће бити ту због тешке повреде колена, па ће Милан Гајић бити једини класичан десни бек мада ту позицију могу да покрију и Никола Миленковић и Светозар Марковић.

“Жао нам је Миладина, дуго је био са нама. Размишљали смо о свему томе, имамо доста играча на располагању, прво да сви буду спремни“, миран је Ђоровић.

Србија прву утакмицу на Европском првенству игра 17. јуна. У Групи је са Аустријом, Данском и Немачком.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар