"Орлићи" расположени пред ЕП: Хоћемо на врх!

Млада фудбалска репрезентација Србије окупила се данас у Београду пред одлазак на Европско првенство у Италији и Сан Марину. Селектор изговорио: "Хоћемо да будемо прваци Европе".  Богосавац: Орлићи могу далеко на ЕП! Мирослав Богосавац пред наступ на Европском првенству за младе (до 21 године) у Италији и Сан Марину: "Идемо корак по корак, па. . . ". Зашто нема Марка Грујића?

Фудбал 03.06.2019 | 17:22
"Орлићи" расположени пред ЕП: Хоћемо на врх!
Горан Ђоровић је за данас у београдском хотелу "М" заказао збор "орлићима" пред одлазак на Европско првенство у Италији и Сан Марину од 16. до 30. јуна. 

Мимо обичаја, јер је до сада углавном био случај да се сви уздржавају од прогноза, овог пута, селектор Горан Ђоровић је први "испалио": "Желимо европску круну!".

Овакав оптимизам није без основа. "Орлићи" ће на Апенинском полуострву играти са сјајним младим штопером Николом Миленковићем и нападачем за кога питају многи у Европи и који ће, могуће, обући дрес Реал Мадрида - Луком Јовићем.

А у овом тиму биће и момака који су већ светски прваци (такозвани "Новозеланђани") и знају како се осваја трон, попут Вукашина Јовановића, Милана Гајића, Андрије Живковића, Ивана Шапоњића...

Селектор Ђоровић додаје да не може, наравно, да гарантује да ће његов тим и освојити европску титулу, али да има шансе као и свака од 12 репрезентација учесница.

"Сви су ту изузетни - такви смо и ми и имамо легитимно правио да се надамо. Велико поштовање свима, али никога се не плашимо... Стално говоримо играчима да треба да теже врхунским резултатима. Ако ми не верујемо у нас како ћемо било шта да урадимо? Сулудо би било да не размишљамо о европској круни", рекао је Ђоровић новинарима.

Овај вирус оптимизма предводника, изгледа, захватио је и играче. Дошли су на окупљање са осмесима, са великом жељом да ураде "нешто" на Европском првенству.

Окупљање и почетак припрема пропустиће Никола Миленковић, Лука Јовић, Андрија Живковић, Немања Радоњић и Саша Лукић, који ће се "орлићима" прикључити после две утакмице сениорског тима са Украјином и Литванијом. Накнадно ће се прикључити и Урош Рачић и голман суботичког Спартака Милош Остојић.

Богосавац: Орлићи могу далеко на ЕП! Мирослав Богосавац пред наступ на Европском првенству за младе (до 21 године) у Италији и Сан Марину: "Идемо корак по корак, па...". Зашто нема Марка Грујића?

Фудбалер Чукаричког Мирослав Богосавац је изабран и удеални тим Супрелиге за сезону 2018/19. а селектор Горан Ђоровић га је ставио на списак репрезентације која ће играти на Европском првенству за младе у Италији и Сан Марину (од 16. до 30. јуна), што је било и логично и очекивано с обзиром на то је био неизоставан члан селекције током квалификација.

"На шампионат Европе путујемо у најјачем могућем саставу, са нама ће бити и Лука Јовић, Никола Миленковић... На нама је да се што боље уиграмо, а сигуран сам да можемо далеко да догурамо. Али, прво да се пласирамо у полуфинале, идемо корак по корак", рекао је Богосавац за сајт Чукаричког.

Србија игра у Б Групи са Немачком, Аустријом и Данском. Пласман у полуфинале донеће репрезентацијама и одлазак на Олимпијске игре које се 2020. одржавају у Токију.

"Недостајаће нам Миладин Стевановић, жао ми је што је доживео повреду. Али, видим да се опоравља брже од свих прогноза, чини ми се као да би већ тад могао да буде на терену. Вратиће се он јачи него што је био", каже Богосавац о свом клупском другу и саиграчу из младе репрезентације.

Да додамо и да је упадљиво на репрезентативном списку недостаје Марко Грујић, фудбалер Херте. 

"Политика" је данас објавила своја незванична сазнања према којима је некадашњи фудбалер Црвене звезде "одбио позив, уз образложење да није физички спреман за предстојеће напоре".

Међутим, додаје лист, прави разлог је у томе што је Грујић и даље љут на национални Савез, јер није био међу учесницима Мундијала у Русији 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар