"Orlići" raspoloženi pred EP: Hoćemo na vrh!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Selektor izgovorio: "Hoćemo da budemo prvaci Evrope".  Bogosavac: Orlići mogu daleko na EP! Miroslav Bogosavac pred nastup na Evropskom prvenstvu za mlade (do 21 godine) u Italiji i San Marinu: "Idemo korak po korak, pa. . . ". Zašto nema Marka Grujića?

Fudbal 03.06.2019 | 17:22
"Orlići" raspoloženi pred EP: Hoćemo na vrh!
Goran Đorović je za danas u beogradskom hotelu "M" zakazao zbor "orlićima" pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna. 

Mimo običaja, jer je do sada uglavnom bio slučaj da se svi uzdržavaju od prognoza, ovog puta, selektor Goran Đorović je prvi "ispalio": "Želimo evropsku krunu!".

Ovakav optimizam nije bez osnova. "Orlići" će na Apeninskom poluostrvu igrati sa sjajnim mladim štoperom Nikolom Milenkovićem i napadačem za koga pitaju mnogi u Evropi i koji će, moguće, obući dres Real Madrida - Lukom Jovićem.

A u ovom timu biće i momaka koji su već svetski prvaci (takozvani "Novozelanđani") i znaju kako se osvaja tron, poput Vukašina Jovanovića, Milana Gajića, Andrije Živkovića, Ivana Šaponjića...

Selektor Đorović dodaje da ne može, naravno, da garantuje da će njegov tim i osvojiti evropsku titulu, ali da ima šanse kao i svaka od 12 reprezentacija učesnica.

"Svi su tu izuzetni - takvi smo i mi i imamo legitimno pravio da se nadamo. Veliko poštovanje svima, ali nikoga se ne plašimo... Stalno govorimo igračima da treba da teže vrhunskim rezultatima. Ako mi ne verujemo u nas kako ćemo bilo šta da uradimo? Suludo bi bilo da ne razmišljamo o evropskoj kruni", rekao je Đorović novinarima.

Ovaj virus optimizma predvodnika, izgleda, zahvatio je i igrače. Došli su na okupljanje sa osmesima, sa velikom željom da urade "nešto" na Evropskom prvenstvu.

Okupljanje i početak priprema propustiće Nikola Milenković, Luka Jović, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Saša Lukić, koji će se "orlićima" priključiti posle dve utakmice seniorskog tima sa Ukrajinom i Litvanijom. Naknadno će se priključiti i Uroš Račić i golman subotičkog Spartaka Miloš Ostojić.

Bogosavac: Orlići mogu daleko na EP! Miroslav Bogosavac pred nastup na Evropskom prvenstvu za mlade (do 21 godine) u Italiji i San Marinu: "Idemo korak po korak, pa...". Zašto nema Marka Grujića?

Fudbaler Čukaričkog Miroslav Bogosavac je izabran i udealni tim Suprelige za sezonu 2018/19. a selektor Goran Đorović ga je stavio na spisak reprezentacije koja će igrati na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Marinu (od 16. do 30. juna), što je bilo i logično i očekivano s obzirom na to je bio neizostavan član selekcije tokom kvalifikacija.

"Na šampionat Evrope putujemo u najjačem mogućem sastavu, sa nama će biti i Luka Jović, Nikola Milenković... Na nama je da se što bolje uigramo, a siguran sam da možemo daleko da doguramo. Ali, prvo da se plasiramo u polufinale, idemo korak po korak", rekao je Bogosavac za sajt Čukaričkog.

Srbija igra u B Grupi sa Nemačkom, Austrijom i Danskom. Plasman u polufinale doneće reprezentacijama i odlazak na Olimpijske igre koje se 2020. održavaju u Tokiju.

"Nedostajaće nam Miladin Stevanović, žao mi je što je doživeo povredu. Ali, vidim da se oporavlja brže od svih prognoza, čini mi se kao da bi već tad mogao da bude na terenu. Vratiće se on jači nego što je bio", kaže Bogosavac o svom klupskom drugu i saigraču iz mlade reprezentacije.

Da dodamo i da je upadljivo na reprezentativnom spisku nedostaje Marko Grujić, fudbaler Herte. 

"Politika" je danas objavila svoja nezvanična saznanja prema kojima je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde "odbio poziv, uz obrazloženje da nije fizički spreman za predstojeće napore".

Međutim, dodaje list, pravi razlog je u tome što je Grujić i dalje ljut na nacionalni Savez, jer nije bio među učesnicima Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar