РГ: Срцепарајући пораз Пера!

Спектакл на "Ленглену" припао Нишикорију! Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса, пошто је после пет сетова (6:2, 6:7, 6:2, 6:7, 7:5) победио домаћег такмичара Беноу Пера.  Киз и Барти међу осам најбољих у Паризу.  Америчка и аустралијска тенисерка Медисон Киз и Ешли Барти пласирале су се у четвртфинале Отвореног првенства Француске.

Тенис 03.06.2019 | 15:47
РГ: Срцепарајући пораз Пера!
Меч који је у недељу увече прекинут због мрака, настављен је у понедељак преподне на терену "Сузан Ленглен".

Француски такмичар губио је са 2-1 у сетовима, међутим наредног дана успео је да добије четврти сет после трилера у тај-брејку.

Емотивни Беноа подигао је навијаче на ноге када је изједначио на 2-2 и чинило се да ће уз помоћ велике подршке коју је имао сломити Јапанца.

Тако је и кренуо пети сет, Пер је повео са 4:1 и био је веома близу пласмана међу осам најбољих и сусрета са Рафаелом Надалом. Ипак, борбени Нишикори успео је да се врати и дође до 3:4.

Када је Нишикори сервирао за изједначење, француски тенисер је поново направио брејк, што је значило да ће у наредном сервирати за победу. Међутим, Беноа је претрпео брејк и потом изгубио три гема заредом за срцепарајући пораз.

Пер се налазио у сјајној форми, у Париз је дошао с титулом из Лиона, међутим заустављен је у осмини финала од седмог тенисера света, који ће у наредном колу играти против Рафаела Надала.

Киз и Барти међу осам најбољих у Паризу. Америчка и аустралијска тенисерка Медисон Киз и Ешли Барти пласирале су се у четвртфинале Отвореног првенства Француске.

Киз је у осмини финала победила Чехињу Катерину Сињакову са 6:2, 6:4 после 72 минута игре.

Сињакова, која је у претходном колу елиминисала прву тенисерку света Наоми Осаку, данас није имала снаге да понови исту партију.

Киз је на старту меча, уз један брејк повела са 3:0. Чехиња је потом у петом гему успела да врати брејк, али је Киз до краја сета још два пута одузимала сервис противници. Тенисерке су на почетку другог сета размениле по брејк, а Киз је одлучујући направила у десетом гему.

"Срећна сам што сам завршила меч у два сета. Играти три сета у овако тешким условима није баш забавно", рекла је Киз.

Киз ће се за пласман у полуфинале Ролан Гароса борити против Ешли Барти.

Аустралијанка је данас била боља од Американке Софије Кенин са 6:3, 3:6, 6:0 после 90 минута игре.

Киз и Барти су до сада одиграле два меча и свака је уписала по победу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар