RG: Srceparajući poraz Pera!

Spektakl na "Lenglenu" pripao Nišikoriju! Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je posle pet setova (6:2, 6:7, 6:2, 6:7, 7:5) pobedio domaćeg takmičara Benou Pera.  Kiz i Barti među osam najboljih u Parizu.  Američka i australijska teniserka Medison Kiz i Ešli Barti plasirale su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Tenis 03.06.2019 | 15:47
RG: Srceparajući poraz Pera!
Meč koji je u nedelju uveče prekinut zbog mraka, nastavljen je u ponedeljak prepodne na terenu "Suzan Lenglen".

Francuski takmičar gubio je sa 2-1 u setovima, međutim narednog dana uspeo je da dobije četvrti set posle trilera u taj-brejku.

Emotivni Benoa podigao je navijače na noge kada je izjednačio na 2-2 i činilo se da će uz pomoć velike podrške koju je imao slomiti Japanca.

Tako je i krenuo peti set, Per je poveo sa 4:1 i bio je veoma blizu plasmana među osam najboljih i susreta sa Rafaelom Nadalom. Ipak, borbeni Nišikori uspeo je da se vrati i dođe do 3:4.

Kada je Nišikori servirao za izjednačenje, francuski teniser je ponovo napravio brejk, što je značilo da će u narednom servirati za pobedu. Međutim, Benoa je pretrpeo brejk i potom izgubio tri gema zaredom za srceparajući poraz.

Per se nalazio u sjajnoj formi, u Pariz je došao s titulom iz Liona, međutim zaustavljen je u osmini finala od sedmog tenisera sveta, koji će u narednom kolu igrati protiv Rafaela Nadala.

Kiz i Barti među osam najboljih u Parizu. Američka i australijska teniserka Medison Kiz i Ešli Barti plasirale su se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Kiz je u osmini finala pobedila Čehinju Katerinu Sinjakovu sa 6:2, 6:4 posle 72 minuta igre.

Sinjakova, koja je u prethodnom kolu eliminisala prvu teniserku sveta Naomi Osaku, danas nije imala snage da ponovi istu partiju.

Kiz je na startu meča, uz jedan brejk povela sa 3:0. Čehinja je potom u petom gemu uspela da vrati brejk, ali je Kiz do kraja seta još dva puta oduzimala servis protivnici. Teniserke su na početku drugog seta razmenile po brejk, a Kiz je odlučujući napravila u desetom gemu.

"Srećna sam što sam završila meč u dva seta. Igrati tri seta u ovako teškim uslovima nije baš zabavno", rekla je Kiz.

Kiz će se za plasman u polufinale Rolan Garosa boriti protiv Ešli Barti.

Australijanka je danas bila bolja od Amerikanke Sofije Kenin sa 6:3, 3:6, 6:0 posle 90 minuta igre.

Kiz i Barti su do sada odigrale dva meča i svaka je upisala po pobedu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar