Кратко, јасно, убједљиво: Новак "прецртао" и Нијемца!

Ђоковићев час тениса Немцу за четвртфинале Ролан Гароса! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса, пошто је у три сета савладао Јана-Ленарда Штруфа.  Најбољи тенисер света после само сат и по времена игре обезбедио пласман у четвртфинале Ролан Гароса.  Мастерклас! Јан-Ленард Штруф се ипак показао (далеко) јачи на речима него делу, као што се и очекивало. Ђоковић лагано одбранио прошлогодишњи пласман у четвртфинале Ролан Гароса и сада чека Зверева или Фоњинија.

Тенис 03.06.2019 | 15:09
Кратко, јасно, убједљиво: Новак "прецртао" и Нијемца!
Српски тенисер одржао је час тениса Немцу и за само 96 минута дошао до тријумфа – 6:3, 6:2, 6:2.

Ђоковића у четвртфиналу очекује бољи из сусрета Фабио Фоњини – Александар Зверев.

Најбољи тенисер света одиграо је савршен меч и нити у једном тренутку није дао противнику шансу да заигра свој тенис.

Немац је добро кренуо меч, чинило се да ћемо гледати велику борбу, међутим од седмог гема првог сета на терену је постојао само један тенисер.

Ђоковић је направио брејк за 5:3, потом га је и потврдио и први сет добио резултатом – 6:3.

Добру игру с краја првог сета, најбољи тенисер света пренео је и у други. Новак креће други период игре са дуплим брејком и тиме решева питање победника овог сета. До краја рутински одсервирао и добио га са 6:3.

Пресликана ситуација виђена је и у трећем сету. Ђоковић одмах прави дупли брејк и долази до великих 4:0. Штруф до краја сета осваја још два гема, што му није било довољно и Новак са убедљивих 6:3, 6:2, 6:2 пролази у четвртфинале.

Новак Ђоковић прецртао је и четвртог ривала у Паризу, и то опет без изгубљеног сета.

У осмини финала надиграо је Немца Јана Ленарда Штруфа, брзо и убедљиво - 6:3, 6:2, 6:2, после само 95 минута игре.

Штруф, који је 45. играч света и ове сезоне већ је скинуо "скалпове" Звереву, Циципасу, Чилићу, Шаповалову, Кирјосу... био је равноправан ривал првом тенисеру света само 20 минута, до половине првог сета. А онда је на терену постојао само један играч.

Када је немачког играча стао сервис, Ђоковић је преузео конце игре, добио први сет, нанизао седам гемова у низу и није се зауставио све док није успешно обавио цео посао.

Ђоковић је изборио пласман у четвртфинале Ролан Гароса, и то десето узастопно, у којем ће га чекати тежи задатак.

Он ће играти са победником меча у којем ће снаге одмерити пети и девети носилац, Александер Зверев (Немачка) и Фабио Фоњини (Италија).

Када је неко мајстор свог заната, када га ради са љубављу, страсно и пре свега са резултатом, тај рад делује као савршено укомпонована опера.

Управо тако делује мајсторство Новак Ђоковића које приказује ових дана на црвеној шљаци Ролан Гароса, закључно са данашњим сусретом четвртог кола у којем је Јан-Ленард Штруф деловао као почетник, као бруцош наспрман декана.

Толико је далеко био не само од помисли на евентуално изненађење, које је помало бахато најавио, већ и од чудесног нивоа свог супарника у осмини финала Ролан Гароса, да није било ни смешно. Већ помало тужно. На крају је, као што се и очекивало Ноле је још једном "лаганом вожњом" која је трајала тек сат и 33 минута наградио себе и навијаче, а противника оставио у чуду за тријумф од 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 6:2 пласиравши се тако у четвртфинале другог гренд слема сезоне. Успут дозволивши противнику једну прилику за брејк и то у последњем гему меча!

Од прве размене удараца наш ас је био тај који диктира темпо и смер у којим сусрет иде. Посебно импонује његова серва која би, ако се задржи на том нивоу могла да му буде главни адут у последње три станице до друге, толико жељене титуле на Отвореном првенству Француске, оличене у пехару који носи назив "Куп мускетара"

Руку на срце, сада тек креће оно право, јер у прва четири кола Ђоковић једноставнио није имао достојног ривала, да се не лажемо. Зато није ни чудо да је остао уз Роџера Федерера и Гаела Монфиса који ове године на гренд слему у Граду светлости нису изгубили нити сет. С тим што Монфис има меч мање. У врхунској је форми Србин и штелује је за највеће изазове, пре свег Рафу Надала са којим би могао да се састане тек у евентуалном финалу, заправо суперфиналу. И опет "велика тројка" ведри и облачи и поред толико талената и "талената". Али, то је већ друга тема.

Захваљујући овој победи Ноле од сада само сабира бодове са Ролан Гароса који ће му много значити у одбрани првог места на АТП листи до краја године. За сада се обезбедио за готово цело лето, вероватно све до почетка УС Опена у септембру, што значи да и када би на предстојећем Вимблдону, где брани титулу имао тај луксуз да испадне већ у првом колу, али да остане први на свету.

Новак сада прилично свеж, одморан, здрав и пун самопоуздања чека наредног противника са којим ће укрстити рекете за полуфинале, а то могу бити Александер Зверев или Фабио Фоњини.

Ђоковић је прошле године неочекивано заустављен у четвртфиналу пошто га је савладао Италијан Марко Чекинато са 3:1, што значи да је наш тенсиер сада одбранио свих 360 АТП поена колико носи улазак међу осам најбољих. Али му зато остаје свих 415.000 евра, наравно минус порез.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар