Kratko, jasno, ubjedljivo: Novak "precrtao" i Nijemca!

Đokovićev čas tenisa Nemcu za četvrtfinale Rolan Garosa! Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u tri seta savladao Jana-Lenarda Štrufa.  Najbolji teniser sveta posle samo sat i po vremena igre obezbedio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa.  Masterklas! Jan-Lenard Štruf se ipak pokazao (daleko) jači na rečima nego delu, kao što se i očekivalo. Đoković lagano odbranio prošlogodišnji plasman u četvrtfinale Rolan Garosa i sada čeka Zvereva ili Fonjinija.

Tenis 03.06.2019 | 15:09
Kratko, jasno, ubjedljivo: Novak "precrtao" i Nijemca!
Srpski teniser održao je čas tenisa Nemcu i za samo 96 minuta došao do trijumfa – 6:3, 6:2, 6:2.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje bolji iz susreta Fabio Fonjini – Aleksandar Zverev.

Najbolji teniser sveta odigrao je savršen meč i niti u jednom trenutku nije dao protivniku šansu da zaigra svoj tenis.

Nemac je dobro krenuo meč, činilo se da ćemo gledati veliku borbu, međutim od sedmog gema prvog seta na terenu je postojao samo jedan teniser.

Đoković je napravio brejk za 5:3, potom ga je i potvrdio i prvi set dobio rezultatom – 6:3.

Dobru igru s kraja prvog seta, najbolji teniser sveta preneo je i u drugi. Novak kreće drugi period igre sa duplim brejkom i time reševa pitanje pobednika ovog seta. Do kraja rutinski odservirao i dobio ga sa 6:3.

Preslikana situacija viđena je i u trećem setu. Đoković odmah pravi dupli brejk i dolazi do velikih 4:0. Štruf do kraja seta osvaja još dva gema, što mu nije bilo dovoljno i Novak sa ubedljivih 6:3, 6:2, 6:2 prolazi u četvrtfinale.

Novak Đoković precrtao je i četvrtog rivala u Parizu, i to opet bez izgubljenog seta.

U osmini finala nadigrao je Nemca Jana Lenarda Štrufa, brzo i ubedljivo - 6:3, 6:2, 6:2, posle samo 95 minuta igre.

Štruf, koji je 45. igrač sveta i ove sezone već je skinuo "skalpove" Zverevu, Cicipasu, Čiliću, Šapovalovu, Kirjosu... bio je ravnopravan rival prvom teniseru sveta samo 20 minuta, do polovine prvog seta. A onda je na terenu postojao samo jedan igrač.

Kada je nemačkog igrača stao servis, Đoković je preuzeo konce igre, dobio prvi set, nanizao sedam gemova u nizu i nije se zaustavio sve dok nije uspešno obavio ceo posao.

Đoković je izborio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa, i to deseto uzastopno, u kojem će ga čekati teži zadatak.

On će igrati sa pobednikom meča u kojem će snage odmeriti peti i deveti nosilac, Aleksander Zverev (Nemačka) i Fabio Fonjini (Italija).

Kada je neko majstor svog zanata, kada ga radi sa ljubavlju, strasno i pre svega sa rezultatom, taj rad deluje kao savršeno ukomponovana opera.

Upravo tako deluje majstorstvo Novak Đokovića koje prikazuje ovih dana na crvenoj šljaci Rolan Garosa, zaključno sa današnjim susretom četvrtog kola u kojem je Jan-Lenard Štruf delovao kao početnik, kao brucoš nasprman dekana.

Toliko je daleko bio ne samo od pomisli na eventualno iznenađenje, koje je pomalo bahato najavio, već i od čudesnog nivoa svog suparnika u osmini finala Rolan Garosa, da nije bilo ni smešno. Već pomalo tužno. Na kraju je, kao što se i očekivalo Nole je još jednom "laganom vožnjom" koja je trajala tek sat i 33 minuta nagradio sebe i navijače, a protivnika ostavio u čudu za trijumf od 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2 plasiravši se tako u četvrtfinale drugog grend slema sezone. Usput dozvolivši protivniku jednu priliku za brejk i to u poslednjem gemu meča!

Od prve razmene udaraca naš as je bio taj koji diktira tempo i smer u kojim susret ide. Posebno imponuje njegova serva koja bi, ako se zadrži na tom nivou mogla da mu bude glavni adut u poslednje tri stanice do druge, toliko željene titule na Otvorenom prvenstvu Francuske, oličene u peharu koji nosi naziv "Kup musketara"

Ruku na srce, sada tek kreće ono pravo, jer u prva četiri kola Đoković jednostavnio nije imao dostojnog rivala, da se ne lažemo. Zato nije ni čudo da je ostao uz Rodžera Federera i Gaela Monfisa koji ove godine na grend slemu u Gradu svetlosti nisu izgubili niti set. S tim što Monfis ima meč manje. U vrhunskoj je formi Srbin i šteluje je za najveće izazove, pre sveg Rafu Nadala sa kojim bi mogao da se sastane tek u eventualnom finalu, zapravo superfinalu. I opet "velika trojka" vedri i oblači i pored toliko talenata i "talenata". Ali, to je već druga tema.

Zahvaljujući ovoj pobedi Nole od sada samo sabira bodove sa Rolan Garosa koji će mu mnogo značiti u odbrani prvog mesta na ATP listi do kraja godine. Za sada se obezbedio za gotovo celo leto, verovatno sve do početka US Opena u septembru, što znači da i kada bi na predstojećem Vimbldonu, gde brani titulu imao taj luksuz da ispadne već u prvom kolu, ali da ostane prvi na svetu.

Novak sada prilično svež, odmoran, zdrav i pun samopouzdanja čeka narednog protivnika sa kojim će ukrstiti rekete za polufinale, a to mogu biti Aleksander Zverev ili Fabio Fonjini.

Đoković je prošle godine neočekivano zaustavljen u četvrtfinalu pošto ga je savladao Italijan Marko Čekinato sa 3:1, što znači da je naš tensier sada odbranio svih 360 ATP poena koliko nosi ulazak među osam najboljih. Ali mu zato ostaje svih 415.000 evra, naravno minus porez.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar