Доналд Трамп код краљице

Амерички предсједник Доналд Трамп у друштву супруге Меланије стигао је у Бекингемску палату гдје су их дочекали принц од Велса Чарлс, војвоткиња од Корнвола Камила и енглеска краљица Елизабета ИИ.  

Свијет 03.06.2019 | 14:36
Доналд Трамп код краљице
Доналд и Меланија Трамп у Бакингемску палату стигли су хеликоптером “Марине Оне” који је слетио на травњак испред капије резиденције британске краљице. У сусрет су им дошли Чарлс и Камила, док их је краљица чекала на уласку у саму палату. У Трампову част испед палате огласили су се топови тачно 82 пута, а потом је интонирана америчка химна.

Занимљво је да су Иванка Трамп и њен супруг Дажер Кушнер гледали су са прозора палате како предсједник и прва дама стижу хеликоптером.

“Одупримо се Трампу”

На почетку посјете америчког предсједника Доналда Трампа Лондону, демонстранти су испред америчке амбасаде развили 20 метара дугу заставу чиме, како кажу, желе да се одупру Трамповом “гажењу људских права”, јавља ББЦ.

На заставама које носе чланови организације Амнести интернешнел пише “Одупримо се сексизму”, ”Одупримо се мржњи”, “Одупримо се окрутности” и “Одупримо се Трампу”.

– Трамп је већ двије и по године предводник потпуно срамне политике – рекла је директорка британског огранка организације Кејт Ален.

– Затварање дјеце миграната, наметање дискриминаторских зарана путовања, десетковање глобалних фондова намјењених женским правима и повлачење из институција за људска права… Морамо да се одупремо Трамповом гажењу људских права – истакла је Ален.

Демонстрације Амнести интернешнела су прве од више најављених протеста који се очекују током тродневне посјете америчког предсједника Лондону.

У међувремену, Трамп је са супругом Меленијом стигао у Бакингемску палату на ручак са краљицом Елизабетом ИИ.



(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Краљица Меланија

03.06.2019 12:54

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

21-век-васкрсење

03.06.2019 13:38

Меланија је најбољи дио Трампа .

ОДГОВОРИТЕ