Donald Tramp kod kraljice

Američki predsjednik Donald Tramp u društvu supruge Melanije stigao je u Bekingemsku palatu gdje su ih dočekali princ od Velsa Čarls, vojvotkinja od Kornvola Kamila i engleska kraljica Elizabeta II.  

Svijet 03.06.2019 | 14:36
Donald Tramp kod kraljice
Donald i Melanija Tramp u Bakingemsku palatu stigli su helikopterom “Marine One” koji je sletio na travnjak ispred kapije rezidencije britanske kraljice. U susret su im došli Čarls i Kamila, dok ih je kraljica čekala na ulasku u samu palatu. U Trampovu čast isped palate oglasili su se topovi tačno 82 puta, a potom je intonirana američka himna.

Zanimljvo je da su Ivanka Tramp i njen suprug Dažer Kušner gledali su sa prozora palate kako predsjednik i prva dama stižu helikopterom.

“Oduprimo se Trampu”

Na početku posjete američkog predsjednika Donalda Trampa Londonu, demonstranti su ispred američke ambasade razvili 20 metara dugu zastavu čime, kako kažu, žele da se odupru Trampovom “gaženju ljudskih prava”, javlja BBC.

Na zastavama koje nose članovi organizacije Amnesti internešnel piše “Oduprimo se seksizmu”, ”Oduprimo se mržnji”, “Oduprimo se okrutnosti” i “Oduprimo se Trampu”.

– Tramp je već dvije i po godine predvodnik potpuno sramne politike – rekla je direktorka britanskog ogranka organizacije Kejt Alen.

– Zatvaranje djece migranata, nametanje diskriminatorskih zarana putovanja, desetkovanje globalnih fondova namjenjenih ženskim pravima i povlačenje iz institucija za ljudska prava… Moramo da se odupremo Trampovom gaženju ljudskih prava – istakla je Alen.

Demonstracije Amnesti internešnela su prve od više najavljenih protesta koji se očekuju tokom trodnevne posjete američkog predsjednika Londonu.

U međuvremenu, Tramp je sa suprugom Melenijom stigao u Bakingemsku palatu na ručak sa kraljicom Elizabetom II.



(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kraljica Melanija

03.06.2019 12:54

Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

21-vek-vaskrsenje

03.06.2019 13:38

Melanija je najbolji dio Trampa .

ODGOVORITE