Подршка изградњи ТЕ Тузла

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић састао се данас са кинеским амбасадором у БиХ Ји Пинг-ом, гдје је разговарано о билатералним односима Босне и Херцеговије и НР Кине.

Босна и Херцеговина 03.06.2019 | 14:09
Подршка изградњи ТЕ Тузла
Кинески амбасадор изразио је интерес за што скорији почетак реализације пројекта Блока 7.ТЕ Тузла. Изражавајући јасну подршку за почетак реалзације овог пројекта  Шаровић је истакао да Босна и Херцеговина мора што прије да испуни и посљедњи услов за почетак градње.

„ Очекујем да Савјет министар БиХ на првој наредној сједници усвоји писмо подршке за изградњу Блока 7 ТЕ Тузла, чиме би смо направили и посљедњи корак за почетак реализације овог капиталног пројекта“, истакао је Шаровић, додајући да је и у раној фази припреме овог пројекта 2016.године Савјет министара БиХ упутио писмо подршке премијеру НР Кине за изградњу Блока 7 и од тада став по овом питању није мијењан.

Подсјећамо,  ријеч о највећем појединачном инфраструктурном пројекту у БиХ, вриједном 1,5 милијарди КМ, који ће донијети бројне бенефите, смањити емисије штетних гласова,  обезбиједити енергетска сигурност и независност те дугорочно снабдијевање топлотном енергијом околних градова али и сачувати постојећа и  створити нова радна мјеста.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Пале

03.06.2019 12:19

Њемачка гасе термоелектране и затвара копове мрког угља због загађености зрака. А Ви инсталирате засферјелу кинеску технологију само да би неко новце у властити џеп стрпао. А хоћете у ЕУ. Бојим се да послије ТЕ Станар никоме нису потре бни даљ загадзиваци зрака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњанин

03.06.2019 12:43

није баш тако...насупрот,,њемачка гази нуклеарне електране а гради нове термоелектране...са филтерима нараво

Name

синип

03.06.2019 13:07

Да ТЕ у Тузли треба да прави швапски Сименс, гарант би све било ОК и нико не би ријечи рек'о. Али пошто праве Кинези, ето ти проблема, и то наравно нема везе са загађењем него са поријеклом капитала. Ено ТЕ у Станарима, Кинези правили, не видим да се ико до сад жалио на загађење...

Name

ТУЗЛАНКА

03.06.2019 13:33

ЗАТВОРИТИ ТЕРМОЕЛЕКТРАНУ УГЉЕВИК..А ТУЗЛА ЈЕ ЗАСЛУЗИЛА ТАКВУ ТЕРМОЕЛЕКТРАНУ..ВАС РУСИ..УПРОПАСТИСЕ И ПОЛИТИЦАРИ..НЕ ВОДИТЕ БРИГУ О ТУЗЛИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

03.06.2019 20:14

Па што ти онда водиш рачуна о Угљевику?!?

Name

Смоговци

03.06.2019 14:33

Ова термоелектрана, заједно са осталима у Тузли, Угљевику Станарима, Гацку, Какњу..., загадиће ваздух у цијелој БиХ.Већ сада дишемо са пола плућа, скоро па на шкрге.Ако ова ТЕ не буде имала најмодерније пречишчаће, у шта сумњам, боље би било да се и не гради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.06.2019 15:03

Кад њемацка затвара и последњи рудник угља ми ко бојаги у развоју правимо Т.Електране заостајемо културно економски политицки и свакао јос

ОДГОВОРИТЕ