СП: Амери ће бити прејаки!

Грег рачуна на Хардена, Обрву, Вокера. . .  САД ће бити врло снажне, очекивано.

Кошарка 03.06.2019 | 17:41
СП: Амери ће бити прејаки!
Сједињене Америчке Државе ће у Кини на Мундобаскету бранити злато освојено у Шпанији 2014. године када су у финалу надиграле Србију. Иако нису у питању Олимпијске игре где САД традиционално шаље врло јак састав, и овога пута ће то бити врло јака екипа. 

Иако је селектор кошаркашке репрезентације САД Грег Попович прво окупљање најавио тек за два месеца у Лас Вегасу, већ на располагању има бројне НБА звезде које су јавно потврдиле своје учешће.

Џејмс Харден, икона НБА и Хјустона, најавио је да ће учествовати на шампионату света, а пре њега су то учинили и звезда Шарлота Кемба Вокер, као и фантастични Ентони Дејвис из Њу Орлеанса. Наравно, одмах треба рећи да је Леброн Џејмс одлучио да паузира овога лета које ће посветити и снимању филма. И то наравно значајно одмаже Поповичу.

Грег ће поред поменутих играча рачунати и на Донована Мичела, бека шутера Јуте Џез који је 2018. године завршио у првом тиму рукија. Ради се о изузетно добром кошаркашу.

На крају, очекује се да Попович позове и нову сензацију Зајона Вилијамсона, тако да ће то бити врло шарен састав саткан од изузетно квалитетних играча. На све то додајте Грега који спада међу најбоље тренере у овој игри. 

И не само то, него је увек био неко ко је ценио кошарку ван НБА лиге, а то је показао и у свом раду на клупи Сан Антонија где је често доводио играче који нису Американци и давао им велику улогу. Тако да он врло добро зна колико је Светско првенство битно и потрудиће се да то пренесе на своје играче.

Реално, код набрајања смо могли да станемо код Хардена и Дејвиса па да САД буду већ тада први фаворит. Видећемо ко ће се још одазвати, за нас из Србије који се надамо успеху репрезентације би било добро да се са великим именима овде и заврши када су Амери у питању...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар