SP: Ameri će biti prejaki!

Greg računa na Hardena, Obrvu, Vokera. . .  SAD će biti vrlo snažne, očekivano.

Košarka 03.06.2019 | 17:41
SP: Ameri će biti prejaki!
Sjedinjene Američke Države će u Kini na Mundobasketu braniti zlato osvojeno u Španiji 2014. godine kada su u finalu nadigrale Srbiju. Iako nisu u pitanju Olimpijske igre gde SAD tradicionalno šalje vrlo jak sastav, i ovoga puta će to biti vrlo jaka ekipa. 

Iako je selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič prvo okupljanje najavio tek za dva meseca u Las Vegasu, već na raspolaganju ima brojne NBA zvezde koje su javno potvrdile svoje učešće.

Džejms Harden, ikona NBA i Hjustona, najavio je da će učestvovati na šampionatu sveta, a pre njega su to učinili i zvezda Šarlota Kemba Voker, kao i fantastični Entoni Dejvis iz Nju Orleansa. Naravno, odmah treba reći da je Lebron Džejms odlučio da pauzira ovoga leta koje će posvetiti i snimanju filma. I to naravno značajno odmaže Popoviču.

Greg će pored pomenutih igrača računati i na Donovana Mičela, beka šutera Jute Džez koji je 2018. godine završio u prvom timu rukija. Radi se o izuzetno dobrom košarkašu.

Na kraju, očekuje se da Popovič pozove i novu senzaciju Zajona Vilijamsona, tako da će to biti vrlo šaren sastav satkan od izuzetno kvalitetnih igrača. Na sve to dodajte Grega koji spada među najbolje trenere u ovoj igri. 

I ne samo to, nego je uvek bio neko ko je cenio košarku van NBA lige, a to je pokazao i u svom radu na klupi San Antonija gde je često dovodio igrače koji nisu Amerikanci i davao im veliku ulogu. Tako da on vrlo dobro zna koliko je Svetsko prvenstvo bitno i potrudiće se da to prenese na svoje igrače.

Realno, kod nabrajanja smo mogli da stanemo kod Hardena i Dejvisa pa da SAD budu već tada prvi favorit. Videćemo ko će se još odazvati, za nas iz Srbije koji se nadamo uspehu reprezentacije bi bilo dobro da se sa velikim imenima ovde i završi kada su Ameri u pitanju...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar