Прича - видео: Три шута која су промијенила све...

Пут Дивока Оригија од најгорег нападача у тиму до стрелца најважнијих голова у сезони!

Фудбал 03.06.2019 | 22:30
Прича - видео: Три шута која су промијенила све...
Нема много нападача на свету који могу да се похвале бројкама какве има страшно оспоравани Дивок Ориги...

Просто је невероватан податак - Ориги је ове сезоне имао три шута у Лиги шампиона и дао је три гола! Два Барселони у оном чувеном преокрету у полуфиналу Лиге шампиона, а један у финалу Лиге шампиона. Подаци за памћење и неверицу. Ове сезоне је шутнуо 17 пута укупно у свим такмичењима, четири пута је блокиран, а седам пута је затресао мрежу. Значи, када добије шансу да постигне гол, он то ретко пропушта.

Дао је гол за победу у дербију против Евертона у 96. минуту, постигао је и гол против Њукасла у 86. минуту. Меч против Барсе као и гол у финалу су већ ушли у легенд. А раније ове сезоне је био скоро па шеста опција у нападу.

Све је почело 2016. и његовим добрим играма у Лиги Европе, али је онда уследила повреда и повратак из ње. Како је време пролазило, Ориги је полако почињао да се пита да ли стварно припада Ливерпулу. Имао је двоцифрен учинак у головима у прве две сезоне, али је имао и доста повреда које су узроковале неконстантност.

Треба рећи да се ради о човеку који је најмлађи стрелац Белгије на Светском првенству када је дао гол за победу над Русијом у 88. минуту на једном од најчувенијих стадиона на свету - Маракани. Имао је 19 година.

Као да му је од тада уписано у камену да даје важне голове. Постигао је онај чудни против Евертона у надокнади времена, пресудио Њукаслу, Барселони и на крају Тотенхему. Тај гол против Евертона био је моменат када се појавио у дресу Ливерпула први пут после 16 месеци!



У међувремену је био на позајмици у Волфсбургу, а доживео је да буде замењен у 42. минуту у поразу од Хофенхајма. Када се вратио на Енфилд прошлог лета Клоп се спремао да га прода, а Валенсија је деловала као најреалнија опција.

У овом моменту је спреман да потпише нови уговор са Ливерпулом.

Као тинејџер био је један од младих нападача којима се предвиђала велика будућност. Ливерпул је толико желео да га доведе па је у склопу договора допустио чак да остане још једну сезону у Лилу.

Имао је много проблема од тада па до данас. Лекип га је уврстио чак те сезоне у најгори тим сезоне. Изгубио је тада и поверење и правац. Има занимљив карактер. Прича четири језика - енглески, француски, свахили и фламански. Студирао је психологију и имао је много питања о енглеској култури када је стигао у град - о Битлсима, политици, људима.

Та интересовања су му мало и померила фокус са фудбала, али се вратио на време. Да више ништа не уради до краја каријере, остаће умпамћено шта је урадио Барселони и Тотенхему.



И даље се дешава да делује незаинтересовано на терену, а изјава Андрее Пирла после финала у Мадриду доста тога говори.

"Ориги је био очајан. Ушао је у тако важну утакмицу са таквим приступом. Да није дао гол, требало је да га истуку", рекао је Пирло.

Са друге стране, добио је Ориги бројне похвале, између осталог и од Алана Ширера, чувеног шпица Њукасла.

"Поново је имао невероватну завршницу код тог гола. Био сам на Енфилду када је Ливерпул играо против Барселоне и он је био феноменалан. А још оваква завршница у финалу Лиге шампиона - биће то велика ствар за његово расположење и веру у себе", рекао је Ширер.

Наставио је да прича своје гледиште око Оригијеве ситуације.

"Био је на позајмици где није чак ни играо превише, а у мислима је имао овај Ливерпулов тим са тројицом напред које је немогуће померити из поставе. Али каква су два месеца ово била за њега. Уписао је себе у историјске књиге Ливерпула", написао је Ширер.

Његова три шута су променила све.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар