Priča - video: Tri šuta koja su promijenila sve...

Put Divoka Origija od najgoreg napadača u timu do strelca najvažnijih golova u sezoni!

Fudbal 03.06.2019 | 22:30
Priča - video: Tri šuta koja su promijenila sve...
Nema mnogo napadača na svetu koji mogu da se pohvale brojkama kakve ima strašno osporavani Divok Origi...

Prosto je neverovatan podatak - Origi je ove sezone imao tri šuta u Ligi šampiona i dao je tri gola! Dva Barseloni u onom čuvenom preokretu u polufinalu Lige šampiona, a jedan u finalu Lige šampiona. Podaci za pamćenje i nevericu. Ove sezone je šutnuo 17 puta ukupno u svim takmičenjima, četiri puta je blokiran, a sedam puta je zatresao mrežu. Znači, kada dobije šansu da postigne gol, on to retko propušta.

Dao je gol za pobedu u derbiju protiv Evertona u 96. minutu, postigao je i gol protiv Njukasla u 86. minutu. Meč protiv Barse kao i gol u finalu su već ušli u legend. A ranije ove sezone je bio skoro pa šesta opcija u napadu.

Sve je počelo 2016. i njegovim dobrim igrama u Ligi Evrope, ali je onda usledila povreda i povratak iz nje. Kako je vreme prolazilo, Origi je polako počinjao da se pita da li stvarno pripada Liverpulu. Imao je dvocifren učinak u golovima u prve dve sezone, ali je imao i dosta povreda koje su uzrokovale nekonstantnost.

Treba reći da se radi o čoveku koji je najmlađi strelac Belgije na Svetskom prvenstvu kada je dao gol za pobedu nad Rusijom u 88. minutu na jednom od najčuvenijih stadiona na svetu - Marakani. Imao je 19 godina.

Kao da mu je od tada upisano u kamenu da daje važne golove. Postigao je onaj čudni protiv Evertona u nadoknadi vremena, presudio Njukaslu, Barseloni i na kraju Totenhemu. Taj gol protiv Evertona bio je momenat kada se pojavio u dresu Liverpula prvi put posle 16 meseci!



U međuvremenu je bio na pozajmici u Volfsburgu, a doživeo je da bude zamenjen u 42. minutu u porazu od Hofenhajma. Kada se vratio na Enfild prošlog leta Klop se spremao da ga proda, a Valensija je delovala kao najrealnija opcija.

U ovom momentu je spreman da potpiše novi ugovor sa Liverpulom.

Kao tinejdžer bio je jedan od mladih napadača kojima se predviđala velika budućnost. Liverpul je toliko želeo da ga dovede pa je u sklopu dogovora dopustio čak da ostane još jednu sezonu u Lilu.

Imao je mnogo problema od tada pa do danas. Lekip ga je uvrstio čak te sezone u najgori tim sezone. Izgubio je tada i poverenje i pravac. Ima zanimljiv karakter. Priča četiri jezika - engleski, francuski, svahili i flamanski. Studirao je psihologiju i imao je mnogo pitanja o engleskoj kulturi kada je stigao u grad - o Bitlsima, politici, ljudima.

Ta interesovanja su mu malo i pomerila fokus sa fudbala, ali se vratio na vreme. Da više ništa ne uradi do kraja karijere, ostaće umpamćeno šta je uradio Barseloni i Totenhemu.



I dalje se dešava da deluje nezainteresovano na terenu, a izjava Andree Pirla posle finala u Madridu dosta toga govori.

"Origi je bio očajan. Ušao je u tako važnu utakmicu sa takvim pristupom. Da nije dao gol, trebalo je da ga istuku", rekao je Pirlo.

Sa druge strane, dobio je Origi brojne pohvale, između ostalog i od Alana Širera, čuvenog špica Njukasla.

"Ponovo je imao neverovatnu završnicu kod tog gola. Bio sam na Enfildu kada je Liverpul igrao protiv Barselone i on je bio fenomenalan. A još ovakva završnica u finalu Lige šampiona - biće to velika stvar za njegovo raspoloženje i veru u sebe", rekao je Širer.

Nastavio je da priča svoje gledište oko Origijeve situacije.

"Bio je na pozajmici gde nije čak ni igrao previše, a u mislima je imao ovaj Liverpulov tim sa trojicom napred koje je nemoguće pomeriti iz postave. Ali kakva su dva meseca ovo bila za njega. Upisao je sebe u istorijske knjige Liverpula", napisao je Širer.

Njegova tri šuta su promenila sve.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar