ЛШ 18/19: Најљепши гол је Ракитићев!

ЕСПН је поделио занимљива признања за овогодишњу Лигу шампиона, а занимљиво је да Душан Тадић није у идеалном тиму.

Фудбал 03.06.2019 | 16:06
ЛШ 18/19: Најљепши гол је Ракитићев!
Време је за сабирање утисака из овосезонске Лиге шампиона!

Шести пут у историји шампион је Ливерпул, након што је у финалу савладао Тотенхем (2:0), а прва индивидуална признања стигла су на адресе 18 фудбалера, међу којима је и Душан Тадић, пошто су изабрани у идеални тим такмичења.

"ЕСПН" је отишао корак даље тако да је "поделио" још неке награде.

За најбољи гол изабрана је "бомба" Ивана Ракитића у победи Барселоне против Тотенхема (4:2) када је оправдао свој надимак "Ракета".

Било је још сјајних голова у овогодишњем издању Лиге шампиона, зашто не споменути погодак Милана Павкова против Ливерпула или мајсторску акцију Ајакса на мечу против Реал Мадрида коју је започео Душан Тадић, а завршио Давид Нерес?

Ипак, ЕСПН је бирао Ракитићев као најлепши...

Најбољом утакмицом проглашен је меч Ситија и Тотенхема (4:3) у реваншу на "Етихаду", док је као највећи преокрет изабран Ливерпулов против Барселоне (4:0)након пораза (0:3). 

За највеће разочарање изабран је Бајерн Минхнен, који је стао у осмини финала Лиге шампиона, док је Пари сен Жермен највећи "цхокер" (они који нестају под притиском у важним утакмицама) пошто су испали од Манчестер јунајтеда у последњим тренуцима меча.

За најнеочекиванијег јунака изабран је Дивок Ориги, стрелац два гола у полуфиналу и једног у финалу Лиге шампиона, док је за најбољег играча проглашен Лионел Меси.

Најбоља асистенција дело је Трента Александер-Арнолда, који је преварио читаву одбрану Барселоне из корнера, док је "најлуђа" Делеа Алија који је "спољном" спојио Лукаса Муру за победоносни гол против Ајакса.

Изабрали су и најбољих 11 ове сезоне у Лиги шампиона: Алисон - Александер-Арнолд, Де Лихт, Ван Дајк, Алба - Шене, Сисоко, Зијеш, Сон, Мане - Меси.

Шта ви мислите, да ли су негде погрешили?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар