LŠ 18/19: Najljepši gol je Rakitićev!

ESPN je podelio zanimljiva priznanja za ovogodišnju Ligu šampiona, a zanimljivo je da Dušan Tadić nije u idealnom timu.

Fudbal 03.06.2019 | 16:06
LŠ 18/19: Najljepši gol je Rakitićev!
Vreme je za sabiranje utisaka iz ovosezonske Lige šampiona!

Šesti put u istoriji šampion je Liverpul, nakon što je u finalu savladao Totenhem (2:0), a prva individualna priznanja stigla su na adrese 18 fudbalera, među kojima je i Dušan Tadić, pošto su izabrani u idealni tim takmičenja.

"ESPN" je otišao korak dalje tako da je "podelio" još neke nagrade.

Za najbolji gol izabrana je "bomba" Ivana Rakitića u pobedi Barselone protiv Totenhema (4:2) kada je opravdao svoj nadimak "Raketa".

Bilo je još sjajnih golova u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, zašto ne spomenuti pogodak Milana Pavkova protiv Liverpula ili majstorsku akciju Ajaksa na meču protiv Real Madrida koju je započeo Dušan Tadić, a završio David Neres?

Ipak, ESPN je birao Rakitićev kao najlepši...

Najboljom utakmicom proglašen je meč Sitija i Totenhema (4:3) u revanšu na "Etihadu", dok je kao najveći preokret izabran Liverpulov protiv Barselone (4:0)nakon poraza (0:3). 

Za najveće razočaranje izabran je Bajern Minhnen, koji je stao u osmini finala Lige šampiona, dok je Pari sen Žermen najveći "choker" (oni koji nestaju pod pritiskom u važnim utakmicama) pošto su ispali od Mančester junajteda u poslednjim trenucima meča.

Za najneočekivanijeg junaka izabran je Divok Origi, strelac dva gola u polufinalu i jednog u finalu Lige šampiona, dok je za najboljeg igrača proglašen Lionel Mesi.

Najbolja asistencija delo je Trenta Aleksander-Arnolda, koji je prevario čitavu odbranu Barselone iz kornera, dok je "najluđa" Delea Alija koji je "spoljnom" spojio Lukasa Muru za pobedonosni gol protiv Ajaksa.

Izabrali su i najboljih 11 ove sezone u Ligi šampiona: Alison - Aleksander-Arnold, De Liht, Van Dajk, Alba - Šene, Sisoko, Ziješ, Son, Mane - Mesi.

Šta vi mislite, da li su negde pogrešili?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar