Ђоковић: Тенис неће патити кад ми одемо!

Најбољи играч света поручује да ће после "велике тројке" доћи неки нови клинци, вероватно и промене, али ће "бели спорт" и даље бити популаран.

Тенис 03.06.2019 | 14:35
Ђоковић: Тенис неће патити кад ми одемо!
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер и даље харају тениским теренима широм света, упркос томе што збирно имају 103 године.

Последњих месеци све чешће се говори о томе како ће изгледати светска тениска сцена када се они буду повукли.

Неки бивши асови сматрају да ће то бити ненадокнадив губитак за тенис и да би тај спорт могао да изгуби на популарности.

Новак Ђоковић сматра да тенис неће много патити након њиховог повлачења.

"Не мислим да ће наш одлазак бити толико лош за тенис. Не знам шта будућност доноси, али сигурнан сам да је сјајна за тенис. Наш спорт је глобално популаран, игра се широм света", навео је Ђоковић.

Ђоковић, Федерер и Надал имају заједно и 52 гренд слема, што је такође нешто што ће тешко неко достићи.

"Наравно, мислим да ће у овој ери бити тешко некоме да уради нешто слично што смо урадила нас тројица или боље од тога, али никада не знате шта све може да се догоди. Спорт, као и све у животу, се мења, развија... Сигуран сам да ћемо видети промене, можда у самој игри, начину бодовања, нешто тог типа. Мислим да ови млади играчи захтевају нешто другачије - њихов распон пажње је краћи, разликују се од претходне генерације, па је неопходно прилагођавање. Генерално, мислим да ће тенис бити добро када ми престанемо да играмо", изјавио је Ђоковић у Паризу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар