Đoković: Tenis neće patiti kad mi odemo!

Najbolji igrač sveta poručuje da će posle "velike trojke" doći neki novi klinci, verovatno i promene, ali će "beli sport" i dalje biti popularan.

Tenis 03.06.2019 | 14:35
Đoković: Tenis neće patiti kad mi odemo!
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer i dalje haraju teniskim terenima širom sveta, uprkos tome što zbirno imaju 103 godine.

Poslednjih meseci sve češće se govori o tome kako će izgledati svetska teniska scena kada se oni budu povukli.

Neki bivši asovi smatraju da će to biti nenadoknadiv gubitak za tenis i da bi taj sport mogao da izgubi na popularnosti.

Novak Đoković smatra da tenis neće mnogo patiti nakon njihovog povlačenja.

"Ne mislim da će naš odlazak biti toliko loš za tenis. Ne znam šta budućnost donosi, ali sigurnan sam da je sjajna za tenis. Naš sport je globalno popularan, igra se širom sveta", naveo je Đoković.

Đoković, Federer i Nadal imaju zajedno i 52 grend slema, što je takođe nešto što će teško neko dostići.

"Naravno, mislim da će u ovoj eri biti teško nekome da uradi nešto slično što smo uradila nas trojica ili bolje od toga, ali nikada ne znate šta sve može da se dogodi. Sport, kao i sve u životu, se menja, razvija... Siguran sam da ćemo videti promene, možda u samoj igri, načinu bodovanja, nešto tog tipa. Mislim da ovi mladi igrači zahtevaju nešto drugačije - njihov raspon pažnje je kraći, razlikuju se od prethodne generacije, pa je neophodno prilagođavanje. Generalno, mislim da će tenis biti dobro kada mi prestanemo da igramo", izjavio je Đoković u Parizu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar