Ко је против једног кандидата?

- На једном ранијем састанку договорено је да се пред делегате изборне скупштине СДС-а изађе са само једним кандидатом за новог страначаког шефа јер би то, како је тада закључено, довело до смиривања тензија у СДС-у и ојачало страначко јединиство. Тада је закључено да би најбољи кандидат за новог лидера СДС-а био Мирко Шаровић - откривају наши извори.

Република Српска 03.06.2019 | 13:02
Ко је против једног кандидата?
- Јасном ставу готово свих градских и општинских одбора СДС-а да се на предстојећој изборној скупштини странке гласа о само једном кандидату за предсједника највећа је сметња актуелни шеф Главног одбора СДС-а Милан Миличевић, сазнаје Инсајдер.

Одлично обавијештени извори нашег портала откривају да је још прије неколико мјесеци, када се у јавности и медијима још није ни повела прича о томе ко би могао да преузме фотељу предсједника СДС-а, у Теслићу одржан састанак садашњег лидера СДС-а Вукоте Говедарице са Миличевићем и градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

- На том састанку договорено је да се пред делегате изборне скупштине СДС-а изађе са само једним кандидатом за новог страначаког шефа јер би то, како је тада закључено, довело до смиривања тензија у СДС-у и ојачало страначко јединиство. Тада је закључено да би најбољи кандидат за новог лидера СДС-а био Мирко Шаровић - откривају наши извори.

Потом је, средином априла, одржана сједница Предсједништва СДС-а на којој је, како истичу саговорници нашег портала, договорено и то да градски и општински одбори СДС-а не излазе у јавност са приједлозима својих кандидата све док се унутар странке не обаве разговори са потенцијалним кандидатима и покуша наћи компромис о само једном приједлогу за изборну скупштину.

- Међутим, већ истог дана, одмах послије завршетка сједнице страначког Предсједништва, екипа окупљена око Милована Цицка Бјелице и Дарка Бабаља одлази на ручак у један бањалучки ресторан гдје се са својим истомишљеницима из Општинског одбора СДС Шамац договорају да тај одбор предложи Милана Миличевића за новог предсједника странке, што се одмах и догодило. Занимљиво је да већ сљедећег дана у посјету Теслићу долази предсједница РС Жељка Цвијановић, која се тамо састаје са Миланом Миличевићем, а затим Општински одбор СДС Теслић издаје саопштење да Миличевића кандидује за предсједника странке - истичу наши извори.

Они, између осталог, објашњавају и то да су наведени поступци страначких одбора, осим непоштивања постигнутих договора о уздржавању од објављивања приједлога кандидата, још више проблематични у смислу поштивања важећих одредби Статута СДС-а.

- Иако нису били завршени унутарстраначки избори за нове општинске и градске одборе, стари сазиви тих одбора почели су да кандидују Миличевића за предсједника СДС-а, што је у директној супротности са статутом странке. Врхунац таквог ванстатутарног понашања појединих одбора догодио се у Палама, гдје је тамошњи "стари" општински одбор подржао Миличевићеву кандидатуру иако на сједници нису имали чак ни потребан кворум. Циљ наведених поступака, којима се не поштују ни унутарстраначки договори ни Статут СДС-а, било је то да се у јавности креира лажна слика како Миличевић, наводно, ужива неприкосновену подршку највећег броја страначких одбора. Посебан парадокс у цијелој причи јесте то што се на челу Комисије за провођење унутарстраначких избора налази управо Милан Миличевић, што представља најдрастичнији примјер сукоба интереса - објашњавају извори Инсајдера.

Они такође тврде да се, свјесно или не, Миличевић нашао "у раљама" тројца Цицко Бјелица - Дарко Бабаљ - Маринко Божовић, чији је крајњи циљ, према ријечима наших саговорника, да направе "СДС - Покрет за СНСД", односно да од највеће опозиционе политичке партије у Српској, како тврде, створе "привјесак СНСД-а".

- Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић на друштвеним мрежама скоро свакодневно даје подршку Миличевићу као кандидату за предсједника СДС-а, док поводом крсне славе општине Источна Илиџа повељу додјељује Милораду Додику. У исто вријеме, свом страначком колеги и "земљаку" Мирку Шаровићу, који реално важи за најозбиљнијег кандидата за новог предсједника СДС-а, Божовић не шаље чак ни куртоазну позивницу поводом прославе крсне славе општине - истичу наши извори.

Они откривају и то да је недавно одржан састанак Говедарице, Шаровића, Миличевића и Мићића, а на коме се још једном покушао наћи компромис како би на Изборној скупштини СДС-а, која ће бити одржана за десетак дана, био само један кандидат за предсједника странке.

(Инсајдер)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

прес

03.06.2019 11:07

ЈЕДИНА ПРАВА ПРЕПРЕКА ЈЕ ДОДИК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

03.06.2019 12:06

свака му цаст

Name

Ре

03.06.2019 12:39

Једина правда је све ове криминалце и сдс и снсд, ма све политичаре у тамницу на по 50 год.види што се то угојило ко рањеници пред клање.јестим тешко.

Name

Миладин

03.06.2019 13:21

Засто не дозволите и другој страни да одговори,било би професионално с васе стране?Искрено,најезим се кад процитам фразу “неименован извор из врха нецега”...

Name

Прашинар ВРС

03.06.2019 18:30

Милан Миличевић за предсједника СДС-а па онда и РС-а. Да дође једном нирмалан човјек на ту функцију који има: Став,образовање,васпитање,храброст,стручност.Који поштује човјека без обзира на његову националност,вјеру,образовање,социјалну припадност.А није спреман да ради функције уништи све и свакога око себе.

Name

Ре

05.06.2019 22:05

Само Вукота!

Name

РС

06.06.2019 07:58

Вукота једино...

Name

Нострадамус

06.06.2019 09:20

Мислим да су се ови у СДС били договорили о једном кандидату.Онда су неки контактирали Додика па им је Додик рекао да је боље да имају висе кандидата,а да це он да изабере оног који њему буде највисе одговарао.Вукота им је највеци проблем ако би он био пресједник мислим да би било похапсено висе од 100 политицара из свих странака.Први би био Мицо Мициц и Бјелица.

Name

Деба

03.06.2019 11:10

Гасановиц је посредник измедју свих, све се свело на то " како и од кога узети висе"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

03.06.2019 11:14

Да би обезбиједили јединсво, ова цетири кандидата СДС требају се договорити да се на изборну Скупстину СДС изадје с једним кандидатом за предсједника Српске демократске странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

03.06.2019 12:11

Слажем се, Миличевића подржати као јединог кандидата.

Name

И ТАКООО

03.06.2019 17:21

САМО ВУКОТА, СВИ ОСТАЛИ СУ СА ИСТОМ ХИПОТЕКОМ. АКО СНСД-у ОДГОВАРАЈУ СВИ ОСИМ ВУКОТЕ, ОНДА ЈЕ СТВАР ПОТПУНО ЈАСНА..

Name

Цему избори

05.06.2019 11:16

Ако се излази са предлогом за једног кандидата онда је он вец унапред и изабран и не видим који је смисао таквих избора. Коме смета висе кандидата? Некоме ко се боји конкуренције. О каквом јединству се полемисе? То су обицне глупости. Онај ко није за одредјеног кандидата он це такав став имати био један или висе кандидата. Нормално кога изабере вецина треба га прихватити и проводити програм странке. Ко то не прихвата нека мјења странку.

Name

Реп Цему избори

05.06.2019 22:18

Дали у снсд секти смије ико да се кандидује бурли као против кандидат??? Не, не , не ... та " странка" је као СКЈ!!!

Name

Ре реп

06.06.2019 07:58

То је ствар СНСД, а СДС не треба да буде СНСД него да показе да странка није један цовјек.

Name

Преваранти

03.06.2019 11:30

Узалуд се трудите, они су само у СДС зато сто су исто тако криминалци и дјwлотворнији кеиминалној власти када су у СДС, а не зато сто су за принципе странке којој припадају. Нови изборни закон би показао колико вриједw. Било би поразавајуце. 80% гласаца не зеле ни да се гдје помену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслић

03.06.2019 11:32

Жалосно је шта је остало од некада великог човјека и доктора Миличевића. Обична лоптица скочица којом диригује Бјелица и снсд машинерија. Треба у текст додати да је подршку Миличевићу пружио и његов велики "противник" Богданић, што јасно говори шта се спрема СДС-у. Вукота сада се бори да СДС преживи, а часно чланство ће знати то да цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ера

03.06.2019 12:08

Велика подршка за Вукоту. Он је камен спотицања секти СНСД Једини НЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧАР У РС. Ако било ко други осим Вукоте или Шаровића буде на челу странке нестаје у року једне године. Тада нас уводе у тотални нестанак. Народе Србски НЕ дозволимо да нам униште једину народну партију која је створила Рс.

Name

Исто Теслиц

03.06.2019 14:19

Да, да, подрзава га Богданиц. Ти или ниси из Теслица или си дио групације који мисле да требају водити Теслиц, а све полуписмени идиоти са купљеним дипломама. Искрени цланови Сдс у теслицу знају какву су тортуру презивјели од Снсд и ста све презивљавају. Само неупуцен и безобразан бот мозе тврдити да Милицевица подрзава снсд.

Name

Прашинар ВРС

03.06.2019 19:00

Овај што је горе коментарисао Миличевића из авиона се види са је СНСД-овац, који се плаши да када Миличевић преузме СДС, Додиковци неће само губити изборе од Миличевића у Теслићу већ широм РС.

Name

Постена групација

04.06.2019 05:05

Ипак мислим да је то групација окупљена око Марка... Превеслао их чоВјек све, обећао им виле и куле а они се примили...Али не бринем ја за њих, кад Милан побиједи, трчаће они опет за њим ко што сада за марком трче :Д

Name

Теслић

06.06.2019 08:03

Бољег и поштенијег од Вукоте немамо.

Name

Познавалац прилика

03.06.2019 11:54

Ма какво ви чланство имате. Организујте митинг па видите колико ће вас доћи. То важи за свију. Ако не изаберете Вукоту, ви сте тотално пропали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

03.06.2019 12:07

Лицни интерес појединаца прије свих Мицица Бјелице цак и Милицевица и Саровица.Они ако су заитересовани за градјане треба да подрзе Говедарицу и да онда као искуснији помогну Говедарици да истраје на путу борбе против резима СНСД и коалиције.Други нацин води до пораза и СДС и градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво Савиц

03.06.2019 12:33

ако не изаберете милицевица сдс се распада

Name

ре за Саву Савица

03.06.2019 13:49

Саво Савицу! Не цвјетају рузе бас сасвим ни у Модрицком снсд-у. Зато не треба јести оно сто се не једе.

Name

РОМАНИЈА

03.06.2019 18:07

Алај лапрдате, Мирко Саровиц је цовјек будуцности, господин какав се не радја, исто то је и Вукота. Сви остали моју подрску имати неце , а питам се и ја у странци. Додикови људи неце успјети у прљавим играма , ми се не продајемо осим појединаца које цемо избацити из странке.

Name

Само

05.06.2019 22:08

Самочасни господин Говедарица долази у обзир!

Name

Романинац

03.06.2019 12:27

Само (БРАНКОВИЋА) Бјелицу напоље из СДС-а и све ће бити како треба.Тај ради само за свој лични интерес.Фуј фуј фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

05.06.2019 22:10

Бјелицу из СДС-аможе избацити само човјек без ораха у џеповима , а то је Вукота!

Name

Мица

03.06.2019 12:36

СДС-овци су они који су против Додика и његове политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

али

03.06.2019 21:49

не сви има их висе од пола за.

Name

Зоран

03.06.2019 12:41

Инсистирање на једном кандидату било би смислено и за странку добро ако би било искрено,проблем и јесте у том сто је једино Вукота био спреман на лицну зртву и своју кандидатуру понудио као свој допринос јединству,позвао све да у интересу СДС стану и окупе се око Мирка Саровица.Одмах потом су вукови нањусили крв и поцели предлагати да кандидати буду Саровиц и Милицевиц па да се они договоре имајуци у виду да је Саровиц био децидан и јасан у свом ставу да не зели уци у изборе са висе кандидата,па цак и у полемику поводом таквог расплета.Сваком нормалном је истог тренутка било јасно да од јединства нема ниста,да договора има са сваким осим са Вукотом,у противном засто би неком сметало да кандидати буду Милицевиц и Вукота, па да се они договоре ако је то могуце.Какав црни договор,те интересне групације унутар СДС се неце смирити док Вукоту не срусе или док их здраве снаге унутар СДС не побиједе и оголе њихову двоструку игру....Да би био истински предсједник Вукота мора да ретроградне снаге унутар СДС побиједи,ако под било каквим пластом јединства остану унутар странке као рак це да ју изједају изнутра,јер бозе мој и то је допринос оном ком су обецали кооперативност. То је наса истина једина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХХХ

03.06.2019 12:46

Само да се зна госпођа Цвијановић скоро је имала сусрет и са Перићом у Угљевику који настоји да се убаци код Додика и да спашава кожу ,свјестан је шта је радио ови 20 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

03.06.2019 17:35

Сви ми у Теслићу, ма којој политичкој опцији припадали сматрамо да је за СДС најбоље рјешење да за предсједника изабере господина Миличевића. Пуна подршка Милану Миличевићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслицанин

04.06.2019 19:44

Јо јоване јеси се ти напио? Ко подрзава милицевица, цак изгубио и своје цланове сдс а камоли друге. Ти мора да си додиков плејер па зато хоцес милицевица на целу, нама је све јасно.

Name

снсд

03.06.2019 19:00

Ако вец хоцете стабилну странку узмите неког из снсд-а за предсједника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслицанин

04.06.2019 19:45

Да, најбоље Додика. То јос нема на свјету да Један Цовјек буде предсјеник двије партије.

Name

Милицевиц преварант

04.06.2019 05:16

Чувајте се људи Милицевица, велики је то преварант брацо моја, знамо ми у Теслицу о каквом се лицемјеру ради, само ћу вам још једном реци чувајте се тог човјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

04.06.2019 05:17

Милицевиц се 2008 нудио Снсд-у у Теслицу да буде директор дома здравља! Толико о том човјеку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

04.06.2019 19:20

само Вукота! неокаљано име! једини који неце Додику под скуте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поздрав

05.06.2019 22:19

Само се Вукота никада неће продати. Частан човјек мора бити на челу СДС-а и чистити странку од каљавих и посрнулих.Неће бити лако, али се то једном мора учинити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс цлан

06.06.2019 07:41

зивимо у 21 вијеку,комуникавија се обабља на хиљаду навина..засто г.Милицевиц и г.Саровиц се јавно не оцитују ста хоце,коме су склони и сл.Само се код нас води комунистицка владавина у сбим партијама.Барем је СДС увијек бола демократска стеанка..сада су се угледали на снсд гдје влада аутократија и теска диктатура...вратимо се старим нацелима отворености,искрености,постовања за разлицит став.Ако је Милицевиц склон снсд у,није проблем,нека казе..а ако нам ради иза ледја и спрема преврат у странци,нестаце га са сцене политицке.

ОДГОВОРИТЕ