Ko je protiv jednog kandidata?

- Na jednom ranijem sastanku dogovoreno je da se pred delegate izborne skupštine SDS-a izađe sa samo jednim kandidatom za novog stranačakog šefa jer bi to, kako je tada zaključeno, dovelo do smirivanja tenzija u SDS-u i ojačalo stranačko jedinistvo. Tada je zaključeno da bi najbolji kandidat za novog lidera SDS-a bio Mirko Šarović - otkrivaju naši izvori.

Republika Srpska 03.06.2019 | 13:02
Ko je protiv jednog kandidata?
- Jasnom stavu gotovo svih gradskih i opštinskih odbora SDS-a da se na predstojećoj izbornoj skupštini stranke glasa o samo jednom kandidatu za predsjednika najveća je smetnja aktuelni šef Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, saznaje Insajder.

Odlično obaviješteni izvori našeg portala otkrivaju da je još prije nekoliko mjeseci, kada se u javnosti i medijima još nije ni povela priča o tome ko bi mogao da preuzme fotelju predsjednika SDS-a, u Tesliću održan sastanak sadašnjeg lidera SDS-a Vukote Govedarice sa Miličevićem i gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

- Na tom sastanku dogovoreno je da se pred delegate izborne skupštine SDS-a izađe sa samo jednim kandidatom za novog stranačakog šefa jer bi to, kako je tada zaključeno, dovelo do smirivanja tenzija u SDS-u i ojačalo stranačko jedinistvo. Tada je zaključeno da bi najbolji kandidat za novog lidera SDS-a bio Mirko Šarović - otkrivaju naši izvori.

Potom je, sredinom aprila, održana sjednica Predsjedništva SDS-a na kojoj je, kako ističu sagovornici našeg portala, dogovoreno i to da gradski i opštinski odbori SDS-a ne izlaze u javnost sa prijedlozima svojih kandidata sve dok se unutar stranke ne obave razgovori sa potencijalnim kandidatima i pokuša naći kompromis o samo jednom prijedlogu za izbornu skupštinu.

- Međutim, već istog dana, odmah poslije završetka sjednice stranačkog Predsjedništva, ekipa okupljena oko Milovana Cicka Bjelice i Darka Babalja odlazi na ručak u jedan banjalučki restoran gdje se sa svojim istomišljenicima iz Opštinskog odbora SDS Šamac dogovoraju da taj odbor predloži Milana Miličevića za novog predsjednika stranke, što se odmah i dogodilo. Zanimljivo je da već sljedećeg dana u posjetu Tesliću dolazi predsjednica RS Željka Cvijanović, koja se tamo sastaje sa Milanom Miličevićem, a zatim Opštinski odbor SDS Teslić izdaje saopštenje da Miličevića kandiduje za predsjednika stranke - ističu naši izvori.

Oni, između ostalog, objašnjavaju i to da su navedeni postupci stranačkih odbora, osim nepoštivanja postignutih dogovora o uzdržavanju od objavljivanja prijedloga kandidata, još više problematični u smislu poštivanja važećih odredbi Statuta SDS-a.

- Iako nisu bili završeni unutarstranački izbori za nove opštinske i gradske odbore, stari sazivi tih odbora počeli su da kandiduju Miličevića za predsjednika SDS-a, što je u direktnoj suprotnosti sa statutom stranke. Vrhunac takvog vanstatutarnog ponašanja pojedinih odbora dogodio se u Palama, gdje je tamošnji "stari" opštinski odbor podržao Miličevićevu kandidaturu iako na sjednici nisu imali čak ni potreban kvorum. Cilj navedenih postupaka, kojima se ne poštuju ni unutarstranački dogovori ni Statut SDS-a, bilo je to da se u javnosti kreira lažna slika kako Miličević, navodno, uživa neprikosnovenu podršku najvećeg broja stranačkih odbora. Poseban paradoks u cijeloj priči jeste to što se na čelu Komisije za provođenje unutarstranačkih izbora nalazi upravo Milan Miličević, što predstavlja najdrastičniji primjer sukoba interesa - objašnjavaju izvori Insajdera.

Oni takođe tvrde da se, svjesno ili ne, Miličević našao "u raljama" trojca Cicko Bjelica - Darko Babalj - Marinko Božović, čiji je krajnji cilj, prema riječima naših sagovornika, da naprave "SDS - Pokret za SNSD", odnosno da od najveće opozicione političke partije u Srpskoj, kako tvrde, stvore "privjesak SNSD-a".

- Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović na društvenim mrežama skoro svakodnevno daje podršku Miličeviću kao kandidatu za predsjednika SDS-a, dok povodom krsne slave opštine Istočna Ilidža povelju dodjeljuje Miloradu Dodiku. U isto vrijeme, svom stranačkom kolegi i "zemljaku" Mirku Šaroviću, koji realno važi za najozbiljnijeg kandidata za novog predsjednika SDS-a, Božović ne šalje čak ni kurtoaznu pozivnicu povodom proslave krsne slave opštine - ističu naši izvori.

Oni otkrivaju i to da je nedavno održan sastanak Govedarice, Šarovića, Miličevića i Mićića, a na kome se još jednom pokušao naći kompromis kako bi na Izbornoj skupštini SDS-a, koja će biti održana za desetak dana, bio samo jedan kandidat za predsjednika stranke.

(Insajder)

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

pres

03.06.2019 11:07

JEDINA PRAVA PREPREKA JE DODIK!

ODGOVORITE
Name

aaa

03.06.2019 12:06

svaka mu cast

Name

Re

03.06.2019 12:39

Jedina pravda je sve ove kriminalce i sds i snsd, ma sve političare u tamnicu na po 50 god.vidi što se to ugojilo ko ranjenici pred klanje.jestim teško.

Name

Miladin

03.06.2019 13:21

Zasto ne dozvolite i drugoj strani da odgovori,bilo bi profesionalno s vase strane?Iskreno,najezim se kad procitam frazu “neimenovan izvor iz vrha necega”...

Name

Prašinar VRS

03.06.2019 18:30

Milan Miličević za predsjednika SDS-a pa onda i RS-a. Da dođe jednom nirmalan čovjek na tu funkciju koji ima: Stav,obrazovanje,vaspitanje,hrabrost,stručnost.Koji poštuje čovjeka bez obzira na njegovu nacionalnost,vjeru,obrazovanje,socijalnu pripadnost.A nije spreman da radi funkcije uništi sve i svakoga oko sebe.

Name

Re

05.06.2019 22:05

Samo Vukota!

Name

RS

06.06.2019 07:58

Vukota jedino...

Name

Nostradamus

06.06.2019 09:20

Mislim da su se ovi u SDS bili dogovorili o jednom kandidatu.Onda su neki kontaktirali Dodika pa im je Dodik rekao da je bolje da imaju vise kandidata,a da ce on da izabere onog koji njemu bude najvise odgovarao.Vukota im je najveci problem ako bi on bio presjednik mislim da bi bilo pohapseno vise od 100 politicara iz svih stranaka.Prvi bi bio Mico Micic i Bjelica.

Name

Deba

03.06.2019 11:10

Gasanovic je posrednik izmedju svih, sve se svelo na to " kako i od koga uzeti vise"?

ODGOVORITE
Name

Milan

03.06.2019 11:14

Da bi obezbijedili jedinsvo, ova cetiri kandidata SDS trebaju se dogovoriti da se na izbornu Skupstinu SDS izadje s jednim kandidatom za predsjednika Srpske demokratske stranke.

ODGOVORITE
Name

Kole

03.06.2019 12:11

Slažem se, Miličevića podržati kao jedinog kandidata.

Name

I TAKOOO

03.06.2019 17:21

SAMO VUKOTA, SVI OSTALI SU SA ISTOM HIPOTEKOM. AKO SNSD-u ODGOVARAJU SVI OSIM VUKOTE, ONDA JE STVAR POTPUNO JASNA..

Name

Cemu izbori

05.06.2019 11:16

Ako se izlazi sa predlogom za jednog kandidata onda je on vec unapred i izabran i ne vidim koji je smisao takvih izbora. Kome smeta vise kandidata? Nekome ko se boji konkurencije. O kakvom jedinstvu se polemise? To su obicne gluposti. Onaj ko nije za odredjenog kandidata on ce takav stav imati bio jedan ili vise kandidata. Normalno koga izabere vecina treba ga prihvatiti i provoditi program stranke. Ko to ne prihvata neka mjenja stranku.

Name

Rep Cemu izbori

05.06.2019 22:18

Dali u snsd sekti smije iko da se kandiduje burli kao protiv kandidat??? Ne, ne , ne ... ta " stranka" je kao SKJ!!!

Name

Re rep

06.06.2019 07:58

To je stvar SNSD, a SDS ne treba da bude SNSD nego da pokaze da stranka nije jedan covjek.

Name

Prevaranti

03.06.2019 11:30

Uzalud se trudite, oni su samo u SDS zato sto su isto tako kriminalci i djwlotvorniji keiminalnoj vlasti kada su u SDS, a ne zato sto su za principe stranke kojoj pripadaju. Novi izborni zakon bi pokazao koliko vrijedw. Bilo bi porazavajuce. 80% glasaca ne zele ni da se gdje pomenu.

ODGOVORITE
Name

Teslić

03.06.2019 11:32

Žalosno je šta je ostalo od nekada velikog čovjeka i doktora Miličevića. Obična loptica skočica kojom diriguje Bjelica i snsd mašinerija. Treba u tekst dodati da je podršku Miličeviću pružio i njegov veliki "protivnik" Bogdanić, što jasno govori šta se sprema SDS-u. Vukota sada se bori da SDS preživi, a časno članstvo će znati to da cijeni.

ODGOVORITE
Name

Era

03.06.2019 12:08

Velika podrška za Vukotu. On je kamen spoticanja sekti SNSD Jedini NE KORUMPIRANI POLITIČAR U RS. Ako bilo ko drugi osim Vukote ili Šarovića bude na čelu stranke nestaje u roku jedne godine. Tada nas uvode u totalni nestanak. Narode Srbski NE dozvolimo da nam unište jedinu narodnu partiju koja je stvorila Rs.

Name

Isto Teslic

03.06.2019 14:19

Da, da, podrzava ga Bogdanic. Ti ili nisi iz Teslica ili si dio grupacije koji misle da trebaju voditi Teslic, a sve polupismeni idioti sa kupljenim diplomama. Iskreni clanovi Sds u teslicu znaju kakvu su torturu prezivjeli od Snsd i sta sve prezivljavaju. Samo neupucen i bezobrazan bot moze tvrditi da Milicevica podrzava snsd.

Name

Prašinar VRS

03.06.2019 19:00

Ovaj što je gore komentarisao Miličevića iz aviona se vidi sa je SNSD-ovac, koji se plaši da kada Miličević preuzme SDS, Dodikovci neće samo gubiti izbore od Miličevića u Tesliću već širom RS.

Name

Postena grupacija

04.06.2019 05:05

Ipak mislim da je to grupacija okupljena oko Marka... Preveslao ih čoVjek sve, obećao im vile i kule a oni se primili...Ali ne brinem ja za njih, kad Milan pobijedi, trčaće oni opet za njim ko što sada za markom trče :D

Name

Teslić

06.06.2019 08:03

Boljeg i poštenijeg od Vukote nemamo.

Name

Poznavalac prilika

03.06.2019 11:54

Ma kakvo vi članstvo imate. Organizujte miting pa vidite koliko će vas doći. To važi za sviju. Ako ne izaberete Vukotu, vi ste totalno propali.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

03.06.2019 12:07

Licni interes pojedinaca prije svih Micica Bjelice cak i Milicevica i Sarovica.Oni ako su zaiteresovani za gradjane treba da podrze Govedaricu i da onda kao iskusniji pomognu Govedarici da istraje na putu borbe protiv rezima SNSD i koalicije.Drugi nacin vodi do poraza i SDS i gradjana.

ODGOVORITE
Name

Savo Savic

03.06.2019 12:33

ako ne izaberete milicevica sds se raspada

Name

re za Savu Savica

03.06.2019 13:49

Savo Savicu! Ne cvjetaju ruze bas sasvim ni u Modrickom snsd-u. Zato ne treba jesti ono sto se ne jede.

Name

ROMANIJA

03.06.2019 18:07

Alaj laprdate, Mirko Sarovic je covjek buducnosti, gospodin kakav se ne radja, isto to je i Vukota. Svi ostali moju podrsku imati nece , a pitam se i ja u stranci. Dodikovi ljudi nece uspjeti u prljavim igrama , mi se ne prodajemo osim pojedinaca koje cemo izbaciti iz stranke.

Name

Samo

05.06.2019 22:08

Samočasni gospodin Govedarica dolazi u obzir!

Name

Romaninac

03.06.2019 12:27

Samo (BRANKOVIĆA) Bjelicu napolje iz SDS-a i sve će biti kako treba.Taj radi samo za svoj lični interes.Fuj fuj fuj.

ODGOVORITE
Name

Naprijed

05.06.2019 22:10

Bjelicu iz SDS-amože izbaciti samo čovjek bez oraha u džepovima , a to je Vukota!

Name

Mica

03.06.2019 12:36

SDS-ovci su oni koji su protiv Dodika i njegove politike.

ODGOVORITE
Name

ali

03.06.2019 21:49

ne svi ima ih vise od pola za.

Name

Zoran

03.06.2019 12:41

Insistiranje na jednom kandidatu bilo bi smisleno i za stranku dobro ako bi bilo iskreno,problem i jeste u tom sto je jedino Vukota bio spreman na licnu zrtvu i svoju kandidaturu ponudio kao svoj doprinos jedinstvu,pozvao sve da u interesu SDS stanu i okupe se oko Mirka Sarovica.Odmah potom su vukovi nanjusili krv i poceli predlagati da kandidati budu Sarovic i Milicevic pa da se oni dogovore imajuci u vidu da je Sarovic bio decidan i jasan u svom stavu da ne zeli uci u izbore sa vise kandidata,pa cak i u polemiku povodom takvog raspleta.Svakom normalnom je istog trenutka bilo jasno da od jedinstva nema nista,da dogovora ima sa svakim osim sa Vukotom,u protivnom zasto bi nekom smetalo da kandidati budu Milicevic i Vukota, pa da se oni dogovore ako je to moguce.Kakav crni dogovor,te interesne grupacije unutar SDS se nece smiriti dok Vukotu ne sruse ili dok ih zdrave snage unutar SDS ne pobijede i ogole njihovu dvostruku igru....Da bi bio istinski predsjednik Vukota mora da retrogradne snage unutar SDS pobijedi,ako pod bilo kakvim plastom jedinstva ostanu unutar stranke kao rak ce da ju izjedaju iznutra,jer boze moj i to je doprinos onom kom su obecali kooperativnost. To je nasa istina jedina...

ODGOVORITE
Name

ХХХ

03.06.2019 12:46

Само да се зна госпођа Цвијановић скоро је имала сусрет и са Перићом у Угљевику који настоји да се убаци код Додика и да спашава кожу ,свјестан је шта је радио ови 20 година

ODGOVORITE
Name

Јован

03.06.2019 17:35

Сви ми у Теслићу, ма којој политичкој опцији припадали сматрамо да је за СДС најбоље рјешење да за предсједника изабере господина Миличевића. Пуна подршка Милану Миличевићу!

ODGOVORITE
Name

Teslicanin

04.06.2019 19:44

Jo jovane jesi se ti napio? Ko podrzava milicevica, cak izgubio i svoje clanove sds a kamoli druge. Ti mora da si dodikov plejer pa zato hoces milicevica na celu, nama je sve jasno.

Name

snsd

03.06.2019 19:00

Ako vec hocete stabilnu stranku uzmite nekog iz snsd-a za predsjednika

ODGOVORITE
Name

Teslicanin

04.06.2019 19:45

Da, najbolje Dodika. To jos nema na svjetu da Jedan Covjek bude predsjenik dvije partije.

Name

Milicevic prevarant

04.06.2019 05:16

Čuvajte se ljudi Milicevica, veliki je to prevarant braco moja, znamo mi u Teslicu o kakvom se licemjeru radi, samo ću vam još jednom reci čuvajte se tog čovjeka!

ODGOVORITE
Name

MS

04.06.2019 05:17

Milicevic se 2008 nudio Snsd-u u Teslicu da bude direktor doma zdravlja! Toliko o tom čovjeku!

ODGOVORITE
Name

!!!

04.06.2019 19:20

samo Vukota! neokaljano ime! jedini koji nece Dodiku pod skute!

ODGOVORITE
Name

pozdrav

05.06.2019 22:19

Samo se Vukota nikada neće prodati. Častan čovjek mora biti na čelu SDS-a i čistiti stranku od kaljavih i posrnulih.Neće biti lako, ali se to jednom mora učiniti.

ODGOVORITE
Name

sds clan

06.06.2019 07:41

zivimo u 21 vijeku,komunikavija se obablja na hiljadu navina..zasto g.Milicevic i g.Sarovic se javno ne ocituju sta hoce,kome su skloni i sl.Samo se kod nas vodi komunisticka vladavina u sbim partijama.Barem je SDS uvijek bola demokratska steanka..sada su se ugledali na snsd gdje vlada autokratija i teska diktatura...vratimo se starim nacelima otvorenosti,iskrenosti,postovanja za razlicit stav.Ako je Milicevic sklon snsd u,nije problem,neka kaze..a ako nam radi iza ledja i sprema prevrat u stranci,nestace ga sa scene politicke.

ODGOVORITE