Богати могу да купе клубове

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је да је циљ новог закона о спорту, који је у припреми, заштита спортских клубова и њихове имовине, али и да буде омогућено лицима која имају капитал да га уложе у клубове и допринесу развоју спорта.

Република Српска 03.06.2019 | 10:13
Богати могу да купе клубове
"Све радне верзије и релевантна мишљења о теми приватизације спортских колектива иду у правцу потпуног онемогућавања новог титулара ка евентуалној промјени намјене спортске организације као правног лица или промјени намјене спортског објекта или терена којим газдује", рекла је Давидовићева за "Глас Српске".

Према њеним ријечима, законом ће бити дефинисана могућност оснивања клуба као удружења грађана и привредног друштва.

Давидовићева је навела да широк спектар власничке структуре спортских организација у наредном периоду даје могућност да се удруживањем грађана задовољи јавни интерес у спорту, али и евентуално приватни и пословни у некој од организационих форми привредних друштава које потенцијални улагачи препознају за себе као најисплативије.

Она је нагласила да ће резултат остварен у оваквим организационим облицима спортских организација поред, првенствено приватног и пословног успјеха, доприносити развоју спорта Српске и задовољавању јавног интереса.

Говорећи о садржају у одредбама закона које дефинишу прекршајну или кривичну одговорност руководилаца клубова уколико створе новчане дугове, она је навела да правни систем Српске и данас омогућава процесуирање лица која злоупотребљавају службени положај, односно свјесно наносе штету правном лицу или клубу којим руководе.

"Чињеница је да ће нови закон о спорту увести нове процедуре и дисциплиновати у раду, кроз прописану форму, све спортске раднике, почевши од републичких гранских спортских савеза, па до спортских клубова и њихових чланова", нагласила је Давидовићева.

Она је истакла да ће јасне и рецизне процедуре омогућити препознавање и евидентирање незаконитог поступања у раду, а додатно позитивну форму даће и формирање, први пут, посебне самосталне спортске инспекције у оквиру Републичке управе за инспекцијске послова.

"Ова одлука Владе Српске већ је нашла своје мјесто у Нацрту закона о инспекцијама, чиме се Влада јасно опредијелила за одговорнији приступ спорту свих актера спортског система", нагласила је Давидовићева. 

(Срна)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Спот За Све

03.06.2019 08:41

Каква је то нова комисија формирана кад има готов Закон закључан у ладици од ,,стручњака,, Травара, Божића,Раце.Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

03.06.2019 09:46

Богати на власти припреме за себе како им одговара, а онда проведу процедуру...па кажу “све је по закону”.

Name

АХА

03.06.2019 08:45

САМО ДОДИК КУПИО И САД НИКО ДРУГИ.ХОЦЕ У АБА ЛИГУ.ТАМАН ДА МУ СЕ НЕКО МИЈЕСА И НА ПУТ СТАНЕ.ТАКО ТИ ТО ОБЈАСНИ НАРОДУ.А НИСМО ТЕ ВАЛА НИ ПИТАЛИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

прес

03.06.2019 10:06

НАЖАЛОСТ, ТО ЈЕ ЈЕДИНИ НАЧИН ДА КЛУБ ДАНАС НЕШТО ПОСТИГНЕ.ПРИМЈЕР МАНЧЕСТЕР СИТИ.

Name

Директор Клуба

03.06.2019 08:53

Драга министарко ко ће нас да купи. Почните прво од Игокее ,да се милиони државних пара не улажу у тај клуб него да их господа Додици воде својим парама. Пардон то су опет паре из буџета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Донација

03.06.2019 11:03

Само добро напите министрицу Соњу и бице донација за клубове. Соња пије ко рус, ниједан мускарац јој по алкохолу не мозе стати на црту.

Name

ЖИКА Ж

03.06.2019 08:54

Како је почело имаћемо владу и министре за богате и владу и министре за сиромашне.... Постали смо робови богатих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

03.06.2019 08:59

Сви који могу да докажу поријекло 1 милиона нек све покупују,м... ли вам ј....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОК

03.06.2019 09:00

ДУША ДРАГА И ИСКУСНА ...БЛАГО НАМА СА ОВАКВИМ МИНИСТРЦАМА ...ДА ИМА ПАМЕТИ НЕ БИ СЈЕЛА НА МИНИСТАРСКО МЈЕСТО СА ТОЛИКО ГОДИНА ...МАМА НАМЈЕСТИЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

03.06.2019 09:14

Али прво закон о поријеклу имовине да се види јесу ли паре зарађене или украдене. Отето-проклето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

03.06.2019 09:26

Све у РС стоји на продају. Ми нисмо ни у капитализам стигли након сто смо напустили социјализам, јер основна полуга капитализма је капиталистицка производња које ми немамо. Тако све еx-ју дрзаве афирмису посебан нео-капиталистицки систем малих, дати све сто имас на продају сто је у рангу екомоске проституције. Залосно и страсно! Имамо перспективу раву нули, на залост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.06.2019 09:55

РС је толика пропаст да се не моземо поредити са било ким. Без кредита који треба данас да легне капут.

Name

истина

03.06.2019 09:59

Сад це ови тајкуни кренути прати паре у спорту, па људи ово јос нисам видио и цуо, углавном најебали смо сви са овом бандом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ед

03.06.2019 12:36

криминал и тески криминал владајуци криминалци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИУСТИТИА

03.06.2019 14:58

Бил’ ти мало мало заиграла ? У првој постави . Ил’ је за тебе трећа лига ? Ти и твоја партија ће те нешто промјенит ха ха ха. Зар ти оно нијеси била Додикова сљедбеница, откуд сад у социјалистима. Шта си јос промјенила осим странке? Па знамо као да је јуче било кад си дошла у ову зграду и детаље. И сад ти о клубовима и спорту. Кад смо вец ту ста казес за пораз Тотенхема од Ли ерпоола? Хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

03.06.2019 15:48

Добар нацин за прање новца вец покрадwног од нас као и даље извлацење из будјета.

ОДГОВОРИТЕ