Сагадин о фузији Олимпије и Цедевите...

Вештачки пројекти се завршавају неуспехом! „Немају они знања“, поручио бивши тренер Црвене звезде.

Кошарка 03.06.2019 | 09:24
Сагадин о фузији Олимпије и Цедевите...
Јавност у Словеније очекује много после фузије Олимпије и Цедевите. Међутим Змаго Сагадин, човек који је у новијој историји једини имао успех са тимом из Љубљане, не дели оптимизам.

„Начуо сам о том пројекту од директора Олимпије Романа Лисца, али могу одмах да вам кажем да ми се то не свиђа. Чим се нешто вештачки ствара, то никад не доноси резултат“, јасан је био Сагадин.

На молбу да подробније образложи став, стручњак који је пре 15 година водио Црвену звезду је оштро рекао:

„Искрено, Цедевита је до сада показала да не зна да направи супер европски програм, иако је имала новац, организацију и све што треба. Али, очигледно немају знање да направе већи искорак према Евролиги. А ни ова Олимпија, којој сам својевремено донео европски програм није много боља, ни код њих нема превише знања. Није то математика да минус и минус дају плус, ово је кошарка и ту је минус – увек минус. Дакле, моје мишљење је да ни на једној страни нема знања за европски пројекат“.

На констатацију да му је вероватно тешко да гледа „чедо”, које је само сенка оне некадашње велике Олимпије, рекао је да је било контаката за повратак, али да није дошло до договора, јер му се нису свиделе неке ствари. Признаје ипак да би пензионерске дане прекратио саветничком улогом, како би људима објаснио како и шта треба да се направи.

„Знате, нама у Словенији и вама у Хрватској, као и целом региону недостаје продукција. Нико системски не гура младе играче и то је катастрофа над катастрофама. Странци у клубовима, ветерани, па где је ту будућност? И онда се боре за државно првенство. Кога то занима, мене првог не. Тек кад се супротставиш европским клубовима, постаје занимљиво. А ту нико није близу Евролиге. Наш регионални представник у Евролиги, Будућност, био је смешан, боље да и нису били, од срамоте. Али није то претешко, него нема памети и знања, нема тренера. И не видим у скорој будућности да ће бити бољи. Осим мене и Вујошевића, нема тренера који је сваке године избацивао на тржиште младе, квалитетне играче и успут држао прикључак са Европом. Ја их не видим, на жалост“, додао је Сагадин.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар