Sagadin o fuziji Olimpije i Cedevite...

Veštački projekti se završavaju neuspehom! „Nemaju oni znanja“, poručio bivši trener Crvene zvezde.

Košarka 03.06.2019 | 09:24
Sagadin o fuziji Olimpije i Cedevite...
Javnost u Slovenije očekuje mnogo posle fuzije Olimpije i Cedevite. Međutim Zmago Sagadin, čovek koji je u novijoj istoriji jedini imao uspeh sa timom iz Ljubljane, ne deli optimizam.

„Načuo sam o tom projektu od direktora Olimpije Romana Lisca, ali mogu odmah da vam kažem da mi se to ne sviđa. Čim se nešto veštački stvara, to nikad ne donosi rezultat“, jasan je bio Sagadin.

Na molbu da podrobnije obrazloži stav, stručnjak koji je pre 15 godina vodio Crvenu zvezdu je oštro rekao:

„Iskreno, Cedevita je do sada pokazala da ne zna da napravi super evropski program, iako je imala novac, organizaciju i sve što treba. Ali, očigledno nemaju znanje da naprave veći iskorak prema Evroligi. A ni ova Olimpija, kojoj sam svojevremeno doneo evropski program nije mnogo bolja, ni kod njih nema previše znanja. Nije to matematika da minus i minus daju plus, ovo je košarka i tu je minus – uvek minus. Dakle, moje mišljenje je da ni na jednoj strani nema znanja za evropski projekat“.

Na konstataciju da mu je verovatno teško da gleda „čedo”, koje je samo senka one nekadašnje velike Olimpije, rekao je da je bilo kontakata za povratak, ali da nije došlo do dogovora, jer mu se nisu svidele neke stvari. Priznaje ipak da bi penzionerske dane prekratio savetničkom ulogom, kako bi ljudima objasnio kako i šta treba da se napravi.

„Znate, nama u Sloveniji i vama u Hrvatskoj, kao i celom regionu nedostaje produkcija. Niko sistemski ne gura mlade igrače i to je katastrofa nad katastrofama. Stranci u klubovima, veterani, pa gde je tu budućnost? I onda se bore za državno prvenstvo. Koga to zanima, mene prvog ne. Tek kad se suprotstaviš evropskim klubovima, postaje zanimljivo. A tu niko nije blizu Evrolige. Naš regionalni predstavnik u Evroligi, Budućnost, bio je smešan, bolje da i nisu bili, od sramote. Ali nije to preteško, nego nema pameti i znanja, nema trenera. I ne vidim u skoroj budućnosti da će biti bolji. Osim mene i Vujoševića, nema trenera koji je svake godine izbacivao na tržište mlade, kvalitetne igrače i usput držao priključak sa Evropom. Ja ih ne vidim, na žalost“, dodao je Sagadin.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar