Федерер о "случају Тим": Разумијем га!

И ја бих био фрустриран! Роџер Федерер је глатко стигао до четвртфинала Ролан Гароса. У три сета је победио Аргентинца Леонарда Мајера, 6:2, 6:3, 6:3 и показао да је у одличној форми.

Тенис 02.06.2019 | 20:42
Федерер о "случају Тим": Разумијем га!
Роџер игра некако опуштено, без великог напора, чини се да у потпуности ужива у оном што ради и кад је тако, стижу и резултати.

Бившег броја један су питали и шта мисли о ситуацији која се догодила у суботу када су организатори на захтев Серене Вилијамс, буквално натерали Доминика Тима да пређе у мању прес салу.

Аустријанац, иначе прошлогодишњи финалиста овде и четврти играч света, схватио је то као знак непоштовања и није крио љутњу.

Федерер сматра да треба да постоје јасне ситуације како убудуће не би долазило до неспоразума.

"Тим је суперстар, свакако. Мислим да је нешто тамо морало да се догоди, не знам шта није било у реду, али сигурно је био неки неспоразум који је довео до тога. Моје мишљење је да би за све играче требало да важи исто, да онај играч који је и даље у турниру мора да има приоритет. Тако барем ја гледам на све то. Да сам данас изгубио од Мајера, дозволио бих да он одлучи кад жели да иде на прес јер он игра следећи меч, а мој је далеко после тога. Тако би требало радити", сматра Федерер.

Роџер је додао да је све то лако могло да се избегне.

"Мора да је био неки неспоразум. Можда су Серену требали да задрже још у свлачионици, а не да чека у прес центру. Не знам шта је тачно било, али разумем Доминикову фрустрацију. Пита се како је могуће да се тако нешто деси? Не мислим да је љут на Серену или било ког посебно. То је несрећна ситуација и мени је била помало смешна, па смо се нашалили после. Отуда сам свестан шта је било и зато се и сада сви смејемо у свлачионици. Али у том тренутку било је у стилу, шта је ово, нека шала? И свидело сми се како је он то рекао, тај његов акценат. И на немачком, не само на енглеском. Доминик зна за то", закључио је Федерер.

Роџер у четвртфиналу игра са победником меча између Стана Вавринке и Стефаноса Циципаса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар