Federer o "slučaju Tim": Razumijem ga!

I ja bih bio frustriran! Rodžer Federer je glatko stigao do četvrtfinala Rolan Garosa. U tri seta je pobedio Argentinca Leonarda Majera, 6:2, 6:3, 6:3 i pokazao da je u odličnoj formi.

Tenis 02.06.2019 | 20:42
Federer o "slučaju Tim": Razumijem ga!
Rodžer igra nekako opušteno, bez velikog napora, čini se da u potpunosti uživa u onom što radi i kad je tako, stižu i rezultati.

Bivšeg broja jedan su pitali i šta misli o situaciji koja se dogodila u subotu kada su organizatori na zahtev Serene Vilijams, bukvalno naterali Dominika Tima da pređe u manju pres salu.

Austrijanac, inače prošlogodišnji finalista ovde i četvrti igrač sveta, shvatio je to kao znak nepoštovanja i nije krio ljutnju.

Federer smatra da treba da postoje jasne situacije kako ubuduće ne bi dolazilo do nesporazuma.

"Tim je superstar, svakako. Mislim da je nešto tamo moralo da se dogodi, ne znam šta nije bilo u redu, ali sigurno je bio neki nesporazum koji je doveo do toga. Moje mišljenje je da bi za sve igrače trebalo da važi isto, da onaj igrač koji je i dalje u turniru mora da ima prioritet. Tako barem ja gledam na sve to. Da sam danas izgubio od Majera, dozvolio bih da on odluči kad želi da ide na pres jer on igra sledeći meč, a moj je daleko posle toga. Tako bi trebalo raditi", smatra Federer.

Rodžer je dodao da je sve to lako moglo da se izbegne.

"Mora da je bio neki nesporazum. Možda su Serenu trebali da zadrže još u svlačionici, a ne da čeka u pres centru. Ne znam šta je tačno bilo, ali razumem Dominikovu frustraciju. Pita se kako je moguće da se tako nešto desi? Ne mislim da je ljut na Serenu ili bilo kog posebno. To je nesrećna situacija i meni je bila pomalo smešna, pa smo se našalili posle. Otuda sam svestan šta je bilo i zato se i sada svi smejemo u svlačionici. Ali u tom trenutku bilo je u stilu, šta je ovo, neka šala? I svidelo smi se kako je on to rekao, taj njegov akcenat. I na nemačkom, ne samo na engleskom. Dominik zna za to", zaključio je Federer.

Rodžer u četvrtfinalu igra sa pobednikom meča između Stana Vavrinke i Stefanosa Cicipasa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar