РГ: Типсаревић и Лајовић у 1/4-финалу, Рафа рутински!

Српски тенисери Душан Лајовић и Јанко Типсаревић пласирали су се у четвртфинале Ролан Гароса у дублу.  Браво Дуци, браво Јанко! Надал лако до четвртфинала.  Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четвртину финала Ролан Гароса након победе над Хуаном Лондером са 3-0 у сетовима.

Тенис 02.06.2019 | 18:48
РГ: Типсаревић и Лајовић у 1/4-финалу, Рафа рутински!
Душан Лајовић и Јанко Типсаревић изборили су пласман у четвртфинале мушког дубла на Ролан Гаросу.

Српски тенисери успели су после рововске борбе, која је трајала два сата и седам минута, да направе преокрет и славе против Рохана Бопане и Мариуша Копила - 1:6, 7:5, 7:6 (10:8).

Дуци и Типса убедљиво су изгубили први сет од Индијца и Румуна, искусних дубл играча, након свега 23 минута игре, али су онда приредили сензацију.

Најпре су после два изгубљена гема успели да врате противницима истом мером, а потом и да успешно финиширају сет и стигну до изједначења (1:1). У одлучујућем сету пропустили су прилику да све заврше у 12. гему, када су имали прву меч лопту, па је одлука пала у неизвесном тај-брејку.

У њему су спасили две меч лопте, искористили укупно трећу и обезбедили пласман у четвртфинале.

Српским тенисерима ништа није функционисало у првом сету, а други су такође кренули са заостатком. Нису искористили две брејк лопте, па су то Индијац и Румун казнили и повели са 4:3.

Затим је уследила велика серија Јанка и Душана, којом су меч успели да уведу у трећи сет. Једине брејк прилике имали су Срби (четири, уз меч лопту), али их нису искористили. На срећу у тај-брејку су задржали висок ниво игре и пласирали се у четвртфинале у свом премијерном заједничком наступу.

Српски терор се (ипак) наставља на Ролан Гаросу! Након одличног почетка у сингл конкуренцији, те потом испадања свих сем неприкосовеног Новака Ђоковића, наша застава се још вије у дублу!

А за то су најзаслужнији Јанко Типсаревић и Душан Лајовић који су данас заиста јуначким наступом савладали тим који је могао и до титуле у Паризу, Рохана Бопану и Маријуша Копила са 2:1, по сетовима 1:6, 7:5 и 7:6 (8). Индијско-румунска комбинација је одлично отворила дуел на Стадиону 7 тениског комплекса у Граду светлости, што се добро види по резултату. Доминацију су наставили у другом сету када су брзо стигли до брејка, али се тада наш пар разбудио. Типа и Дуци су онда прво вратили, па онда додали још један брејк чиме су изједначили у сетовима, да би се права драма одиграла на самом крају. Пошто је у трећем сету било 6:6, а притом су оба дубла љубоморно чувала своје сервис-гемове одлучивао је супертај-брејк који је припао српским асовима.

Наредни ривали у Паризу биће им победници меча у којме се састају немачки пар Кевин Кравиц/Андреас Мис против четвртих носиоца, Оливера Мараха из Аустрије и Хрвата Матеа Павића.

Надал лако до четвртфинала. Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у четвртину финала Ролан Гароса након победе над Хуаном Лондером са 3-0 у сетовима.

Рафаел Надал је славио над Хуаном Лондером резултатом 6:2, 6:3, 6:3, занимљиво, идентичним резултатом којим је Роџер Федерер нешто раније победио Леонарда Мајера, с тим што је Рафин меч трајао два сата и 16 минута.

Надал је сјајно почео меч, експресно је добио први гем са само једним изгубљеним поеном, да би одмах у другом направио брејк и потом га потврдио на свом сервису.

Успео је Лондеро да освоји још два гема на свом сервису и то је било све што је освојио. Надал је брејком затворио први сет, а тај осми гем је био најдужи у првом сету, Надал је имао две сет лопте и искористио је другу.

Други сет је почео нешто мирније, Надал и Лондеро су освајали поене на свом сервису, а занимљиво да је четврти гем припао Аргентинцу без изгубљеног поена. Наредни гем на свом сервису је препустио фавориту Надалу, који је после 49 минута игре у другом сету повео са 2-0.

У трећем сету је Лондеро изгледао добро, али је ипак дозволио Надалу да направи три брејка, руку на срце, један брејк је успео да врати, међутим то није било довољно да би се Рафа уздрмао, па је новим брејком потврдио доминантан перформанс и пласман у четвртфинале Ролан Гароса.

Надал ће у четвртфиналу Ролан Гароса играти против бољег из дуела Беноа Пер – Кеи Нишикори.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар